Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş'ın tarihi güzelliklerinin özellikle de Germenicia Antik Kentinin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal konumunun iyi bir düzeye çıkarılması konusunda elbirliğiyle çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal konumunun yanı sıra turizm konusunda daçalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sanayi ve tarım sektörü gibi pek çok sektörle birlikte turizm sektörü ve yatırımlarının da devlet yatırımlarıyla desteklenmesini istedi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, ayrıca Kahramanmaraş turizminin önünün açılması gerektiğini ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın, tarihî ve doğal güzellikleri olan sayılı şehirlerimizden birisi olduğuna da işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kahramanmaraş'ın gün yüzüne çıkartılmamış tarihî eserleri bulunmaktadır. Bunlardan sadece bir tanesi Kahramanmaraş'ta hâlâ yer altında bulanan Germenicia Antik Kentidir. Kahramanmaraş bu tarihinin Türk ve dünya turizmine açılması noktasında gerekli çalışmaların yapılması, ilgili kurumların ve Bakanlığın derhal devreye girerek buraya bütçe ayrılmasını önemle rica etmekteyiz.
Editör: Haber Merkezi