Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema programı davetlileri büyüledi.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen programa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile binlerce vatandaş katıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nca sunulan tasavvuf musikisi konserinin ardından Mevlana Celalettin Rumi ve Mevlevilik hakkında slayt gösterisi sunuldu.
Daha sonra semazenlerin sahne aldığı programa ilgi oldukça yoğundu.Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar programın sonunda semazenleri ayakta alkışladılar.
Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya ve Topluluk Müdürü Fahri Özçakıl'a çiçek ve berat takdim ederek teşekkür etti.Başkan Erkoç burada yaptığı kısa açıklamada, bir televizyon kanalında canlı yayın programına katılmak zorunda kaldığı için programa geç geldiğini ifade ederek, Mevlana Celalettin Rumi'nin Vuslatının 742. Yıldönümü dolayısıyla böyle bir programı düzenlediklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi