Afşin’de baharın gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumları tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

Bahçelerinde organik ürün yetiştirmek isteyen vatandaşlar soluğu fide satıcılarında almaya başladı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar bahçelerinde kendi ürünlerini elde etmek için bostan oluşturmaya başladı. Kendi ürünlerini yetiştirmek isteyen Afşinliler domates, biber, patlıcan, salatalık, reyhan ve çilek fidesi gibi ürünleri toprakla buluşturuyor.

Fide satıcısı Ümit Çalık, “Afşin’de Mayıs ayının gelmesiyle birlikte sebze ekim ve dikimi bahçelerde başladı. Fidelerin, tohumların toprakla buluşması için iklimsel olarak Mayıs ayı, bahar yağmurları ve uygun ısı koşullarının oluştuğu bir dönem noktası olmakta. Afşinli vatandaşlarımız tanesi 50 kuruştan satılan domates, salatalık, biber, patlıcan, reyhan, çilek ve lahana fidesi gibi ürünleri tercih ediyor.” dedi.

Viyollü kaplarda satılan fidelerin yüzde 100 ürün verme kapasitesi olduğunu belirten Çalık, “Afşin’deki vatandaşlar uygun buldukları sebze ve meyveleri bahçelerine ekim işlemini bu ay içerisinde tamamlıyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Afşin’de bostanlar oluşmaya başladı. Bu sene fidelerimiz viyollü kaplarda satılmaktadır. Viyollü kaplarda bulunan ürünlerimizin tohumu hibrit tohumudur.

Hepsi lisanslı tohum olmak üzere Afşin’imize bir hizmet olarak gururla satış yapmaktayız. Hibrit tohumlarının özelliği sadece tohumdan elde edilen %100 ürün verme kapasitesi olan bir üründür. Ektiğimizde ürünün çıkış zamanı ve alacağımız ürün miktarı hibrit tohumunda garantilidir. Bizim her yıl çitilleme şeklinde sattığımız ürünlerden verim alamamaya başladık. Bu nedenle viyöllü kaplarda ürün satmaya ve almaya başladık.

Eskiden ve bazı yerlerde hala devam eden Elbistan yöresine ait çitilleme denilen bu modelle çalışıyorduk. Bu sene viyollü kap içerisine konulan ürünleri vatandaşlarımıza satıyoruz. İnşallah bu sene bereketli geçer.” diye konuşu.

Editör: Haber Merkezi