Başbakan Erdoğan,"Terörün etkilediği illerde zararlarını anlattıkça beslendiği bataklığı kaybedecek, gündemimizden çıkacaktır" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Valiler Toplantısında, ''Büyük ülke, ayrıntılarla ilgilenen, ayrıntı gibi görünen meselelerin de üzerine sabırla kararlılıkla giden ve onu da çözen ülkedir. İşte biz bugün, artık ayrıntılarla ilgilenmek durumunda olan, ayrıntıların üzerine gitmek durumunda olan bir ülkeyiz'' dedi.
Erdoğan, ''Rekabetin bu kadar zorlaştığı, rekabetin bu kadar hassas bir dengede ilerlediği günümüz dünyasında, hiçbir şehrimizin valisi, sadece idareci olarak, sadece devletin oradaki temsilcisi olarak kalamaz. Sizler, birer turizm elçisi durumundasınız. Sizler birer eğitim gönüllüsü olacaksınız. Hepiniz birer fahri yatırım ajansı üyesi olacaksınız. Protokol valiliği yapmayacağız, tam manasıyla halktan biri gibi olacağız'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, ''Bir şehrin valisi, en başta o şehre bir vizyon verebilmeli, o şehre bir hedef gösterebilmeli, o şehre, gerçeklemesi mümkün bir hayal sunabilmeli. Olur ya da olmaz. Siz görebilirsiniz ya da göremezsiniz'' dedi.
Tarihteki büyük liderler
Erdoğan, ''Tarihteki büyük liderlerin, önderlerin, tarihi değiştirmiş şahsiyetlerin hayatlarına bakın. Her birinin toplumda bir dönem istiskale uğradığını, kendilerinin alçak veya düşük seviyelere indirildiğini, kendileriyle istihza edildiğini, alay ediliğini görürsünüz. Onların hedeflerinin küçümsendiğini görürsünüz. Onlayın hayallerinin aşağılandığını, onların projeleriyle alay edildiğini görürsünüz ama dikkat edin o şahsiyetler, inanca yürümüş, doğru bildikleri yolda inançla yürümüş ve kendileriyle ilgili tüm alayları, tüm küçümsemeleri boşa çıkarmıştır'' diye konuştu.
Sıçrayışımız çok farklı olacak
Erdoğan, son 30 yılda terör sebebiyle 400 milyar dolara yakın kaynağın harcandığını belirterek, ''Bugün terör belası olmamış olsaydı bugünkü Türkiye yoktu, çok daha farklı bir Türkiye vardı. Olmuş. Şimdi hem terörle mücadele edeceğiz evelallah hem de bu hedefleri yakalayacağız ve biz, terörü alt ettiğimiz andan itibaren ki altedeceğiz, ondan sonra pik yapacağız ve bizim sıçrayışımız çok farklı olacak. Dünyaya o zaman farklı bir ufuk vereceğiz'' dedi.
Türkiye'de yoksulluğun, göçün, mahrumiyetin ve eğitimsizliğin devletin ihmalinden değil, terörün şiddetinden kaynaklandığının her bir vatandaşa anlatılması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Terör istismar alanını, beslendiği bataklıkları kaybettikçe sorun çok hızlı bir şekilde çözülecek ve inşallah gündemimizden, hiç endişe etmeyin çıkacaktır'' diye konuştu.
Terörle mücadelede taviz yok
Terör etkisi altındaki illere terörün verdiği zararları anlatmak zorunda olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Terör istismar alanını, beslendiği bataklıkları kaybettikçe sorun çok hızlı bir şekilde çözülecek ve inşallah gündemimizden hiç endişe etmeyin çıkacaktır.
Biz, terörle mücadelede en ufak bir taviz vermeyeceğiz. Asayiş, güvenlik noktasında hassasiyeti teyakkuzu asla elden bırakmayacağız ama aynı derecede demokratikleşmeden, yatırımlardan hukuktan da taviz vermeyecek, milletimizle birlikte yürümeye, bu meseleyi milletimizle birlikte çözmeye devam edeceğiz'' diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, terör meselesinin çözümü için girilen süreçte valilerin de büyük sorumluluk taşıdığını ifade ederek, vatandaşların çözüm sürecinde atılan adımlara, yapılanlara büyük bir umutla baktığını ve teşvik ettiğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi