Başbakan Erdoğan'ın sinyalini verdiği kabine değişikliği dün gerçekleşti. İçişleri, Kültür-Turizm, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarına yeni isimler atandı. Kabineye yeni katılan üyeler, ilk kez bakan oldu. 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Afrika seyahati dönüşünde "her an olabilir" sinyalini verdiği kabine revizyonu dün gerçekleşti. Beklentilerin aksine kabinede geniş kapsamlı değil 4 bakanı kapsayan "kan tazelemesi" yapıldı. İçişleri, Kültür, Turizm Milli Eğitim ve Sağlık bakanlarını kapsayan değişiklik "yorulan isimlerin değiştirilmesi, İmralı ile yeni sürecin yönetimi ve yakın kurmaylara ahde vefa" olarak yorumlandı. 
"MARDİN İÇİN ÇOK ONURLU" 
Göreve geldiği andan itibaren açıklamaları, ilginç çıkışlarıyla eleştiri oklarının hedefine oturan ve son dönemde yıpranan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beklendiği gibi koltuğunu kaybetti. Şahin'in yerine İçişleri Komisyonu Başkanı, Mardin Milletvekili Muammer Güler getirildi. Güler, siyasete girmeden önce İstanbul Valiliği ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Güler'in İçişleri Bakanlığı'na atanması İmralı ile başlayan yeni sürecin yönetiminde önemli bir mesaj olarak yorumlandı. Güler, "Benim için, ailem için özellikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir" dedi. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Görevini 5 yılı aşkın süredir devam ettiren Günay, değişikliğin birkaç dakika öncesinde çalışma arkadaşlarına Twitter'dan veda etti. Günay'ın yerine gelen Çelik, 1990'ların ortalarından itibaren Erdoğan'ın yanındaki isimlerden biriydi. Erdoğan'ın danışmanları içinde kabineye giremeyen tek isim olan Çelik, milletvekilliğindeki üçüncü dönemini doldurmadan bakanlık koltuğuna oturdu. 

'MAHALLE KADINLARI SÖYLEDİ' 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yerine TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı getirildi. Dinçer'in yerine gelen Avcı ise milletvekili olmadan önce Başbakan Erdoğan'ın medya ile ilişkilerini koordine eden başdanışmanıydı. 11 yıldır Sağlık Bakanlığı yapan ve bu alanda bir rekora imza atan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise koltuğunu Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Başbakan Erdoğan ile İmam Hatip'ten sınıf arkadaşı olan Müezzinoğlu, 2002-2007 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yaptı. Değişikliği Edirne'de öğrenen Müezzinoğlu, "Partililerle bir mahalle gezisindeydik. Bakan olduğumuzu mahalle kadınları söyledi" dedi. Müezzinoğlu, Kaleiçi semtinde düzenlenen gecede de kutlamaları kabul etti ve burada yaptığı konuşmada bir ara sesi titredi ve gözyaşlarını tutamadı. 

Çelik' in yerine Çavuşoğlu
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı iken Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Ömer Çelik'in yerine Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Muammer Güler'den boşalan İçişleri Komisyonu ve Nabi Avcı'dan boşalan Milli Eğitim Komisyonu başkanlıkları için önümüzdeki günlerde seçim yapılacak. AK Parti, önce buralara birer üye verecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isimleri belirlemesinin ardından da seçimle bu kişiler

Editör: Haber Merkezi