Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Afşinli vatandaşlar, bayramların olmazsa olmazı bayram şekeri, lokum, çikolata ve badem ezmesi için alışverişe başladı.

Halk arasında 'Şeker' bayramı olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı öncesi tezgahlar çeşit çeşit şekerlerle donatıldı. Şekerin kilogram fiyatları kalitesine göre 6 TL ile 50 TL arasında değişirken, lokum fiyatları ise 10 TL ile 20 TL arasında değişiyor.

Bayram şekerleri, lokumlar ve çikolatalar tezgahlarda sergilenmeye başlanırken, bayramlarda misafirlere ikram edilmek üzere satışa çıkan bayram şekerlerinin kilosu bu yıl Afşin'de 7,50 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

"Geçen yılki bayrama göre satışlarımız yükseldi"

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tezgahlarda şeker çeşitliliğini iyice arttırdıklarını dile getiren Mis Kuruyemiş’te çalışan Sefa Tunç, "Satışlarımız da güzel bir yükselme oldu. Umarım Ramazanın son günlerine doğru satışlarımız daha da hızlanır. Tezgahlarımızda göründüğü gibi biz hazırladıklarımıza başladık, bekliyoruz.  Geçen yılki bayrama bakarak fiyatlar yüksek. Tüm İslam Aleminin Bayramı şimdiden mübarek olsun" dedi.

“Lokumun Yeri Farklı”

Osmanlı'ndan günümüze yansıyan eşsiz tatlılar arasında gösterilen lokum, bayram ikramlıkları arasında yerinin ayrı olduğunu söyleyen Keleş Market sahibi Ahmet Keleş, "Hareketlilik daha çok yarın başlayacak diye bekliyoruz. Arife günü çok yoğunluk olacağını zannediyoruz. Bunun için hazırlıklarımızı 1 hafta öncesinden başlattık. Ezmelerimiz, çikolata kaplı ürünlerimiz hepsini hazırladık. Satışta hepsi mevcuttur şuanda. Lokum her zaman bayramların baş tacıdır. Bunun yanında ayriyeten tercih edilen çikolata kaplı ürünlerimizde var" dedi.

‘Her bütçeye uygun şekerlerimiz var’

Yaklaşan bayram nedeniyle her bayram olduğu gibi bu bayramda da şeker satışına başladıklarını belirten Kervan Kuruyemiş Sahibi Yusuf Kızılay, “Bayram yaklaşıyor ve inşallah iyi olur. Satışlar şu an durgun. Hafta sonu bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar geçen yılan oranla aynı. Şekerin kilogramı 5 TL’den başlayıp 50 TL’ye kadar değişiyor. Lokum fiyatları ise 10 TL ile 20 TL arasında değişiyor. İnşallah kazasız ve belasız bir bayram atlatırız.” Açıklamasında bulundu

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şekerleme ürünlerini tezgâhlara çıkardıklarını belirten Yusuf Kızılay, piyasada her bütçeye göre şeker ve çikolatanın olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi