Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Referandumda 'evet' diyerek yeniden Türk milletinin tarih sahnesinde sözü geçen, mazlumlara zulüm edilmesini önleyecek bir güce sahip olacak bir sistem değişikliğine destek vereceğiz." dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Şubat 2017 Cuma günü Müftülük Alanı’nda gerçekleştireceği referandum toplantısının,  başlangıç noktası olduğunu belirterek Türk Milletinin, Türk Devletinin tekrar dirileceği bu sistemde ilk adımının Kahramanmaraş’tan atılacağını söyledi.

16 Nisan'da Türkiye'nin sandık başında evet diyerek, güçlü Türkiye'nin temellerini atacağını ifade eden Belediye Başkanı Güven, " Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili halk oylaması süreci belli oldu. İnşallah 16 Nisan 2017 tarihinde sandık başına gideceğiz. Cumhurbaşkanı sistemi gelecek mi, gelmeyecek mi? Cumhurbaşkanlığı sistemine evet mi, hayır mı diyeceğiz? Halkımız buna karar verecek. Tabi ben hep şunu düşünürüm 2 bin 300 yıllık bir Türk Tarihimiz var. Bu tarih içerisinde 16 tane Türk Devleti kurulmuş, milletimiz hiçbir zaman lidersiz kalmamış ve tüm dünyaya, tüm mazlumlara adaletle götürme ideolojisinden asla taviz vermemiştir. Ecdatlarımız bu uğurda çaba sarf etmişler.  Yine Türkiye’nin bu ideolojide ayağa kalkacağı, etrafını etkileyebileceği, tüm dünya coğrafyasındaki mazlumlara adaleti götürmeye uğraştığı sisteminin ilk adımını Büyük Millet Meclisi attı. İnşallah bizde 16 Nisan da evet diyerek yeniden Türk milletinin tarih sahnesinde sözü geçen, mazlumların yanında olan, mazlumlara zulüm edilmesini önleyecek bir güce sahip olarak bir sistem değişikliğine gideceğiz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin dünyaya hükmeden, Türk Devletinin idari şekline benzerlikler içerisinde barındığını değinen Güven,  "Günümüzde de baktığımız da Dünya coğrafyasında lider olan ülkelerin, gelişmiş ülkelerin tamamının sisteminde hemen hemen Cumhurbaşkanlığı ya da Başkanlık Sistemi arasında değiştiğini görmekteyiz. Çünkü dünya üzerinde söz sahibi olabilmenin idare şekli yegane sebebi bu. Bizim geleneğimizde de bu var. İnşallah halkın ısrarının perçinleşeceği bir kararın arifesindeyiz. Benim kararım “evet” İnşallah tüm Afşinli hemşehrilerimizin kararı da evet olacak."diye konuştu.

Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Şubat 2017 Cuma günü Müftülük Alanı’nda referandum toplantısı yapacağını belirterek,  tüm halkı referandum toplantısına davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum startının Kahramanmaraş ile verdiğini belirten Güven, şu ifadelere yer verdi:

Türk milleti ve devletinin tekrar dirileceği ilk adım Kahramanmaraş’ta atılacak

"17 Şubat 2017 Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurun reisi, halkın reisi Kahramanmaraş’ta olacak. İlk adım Maraş’ta atılıyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek olan referandum mitinginin şöyle bir anlamı var.  Cumhur reisimiz siyasi harekete geçerken ilk başlangıç noktası yine Kahramanmaraş Yeşilgöz buluşmasıydı. Bu anlamda da Türk Milletinin, Türk Devletinin tekrar dirileceği bu sistemde ilk adımı yine Kahramanmaraş’ta atıyor. İlk kampanyasını, ilk resmi açılış törenlerini, ilk mitingini Kahramanmaraş’ta yapacak bu anlamda da ben Maraşlı olarak gurur duyuyorum. AK Parti siyasi yolculuğunu temel teşkil eden ilk adımı Kahramanmaraş’tan atmıştı. Şimdi yeniden Türkiye’nin Dünya devleti, Dünya’nın güçlü devletlerinden biri olması için yapılacak referandumda da ilk adımı Kahramanmaraş’tan atıyor.  Afşinli hemşehrilerim her zaman tam destek vermiştir.  Hemşerilerimizi 17 Şubat Cuma günü yapılacak mitinge davet ediyoruz. İnşallah hep birlikte katılacağız. Hep birlikte Afşinlilerle hareket edeceğiz.  Cumhurbaşkanımıza, Cumhur’un reisine onunla birlikte olduğumuzu göstereceğiz. İnşallah devletin bekasının geleceğinin oylanacağı, güçlü Türkiye’nin oylanacağı referandumda da tam desteği vereceğiz. "

Editör: Haber Merkezi