Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, yeni çıkarılan taşeron yasasından Kamu İktisadi Kurumlarının da yararlanması gerektiğini kaydetti.

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolu açıldı. Fakat Kamu İktisadi Kurumlarında çalışan taşeron işçileri yararlanamadı.

Kamu İktisadi Kurumları’nda bu yasadan faydalanması gerektiğini kaydeden Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Bir milyona yakın taşeron çalışanın devlet güvencesine kavuşmuş olması tüm toplum kesimlerinde memnuniyet yaratmıştır. Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bizde onlar adına memnuniyetimizi söylüyoruz.  Kadroya alınan toplam sayının %5’ine denk gelen emek yoğun çalışan insanların bu haktan mahrum bırakılmasına gönlümüz razı gelmiyor.  Karar vericilerin bu konuda gerekli hassasiyete göstereceklerine inancımız tamdır. “ dedi.

-“Mücadelemiz sürecek”

Tek bir taşeron işçisi kalmayana kader mücadelenin devam edeceğinin altını çizen Akçul, “Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak ama her şeyden önce insan olarak, bu adaletsizliğe hep karşı durduk ve her platformda taşeron işçi sorununu gündeme getirdik. Tek bir taşeron işçisi kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ve bu çağ dışı, iş barışını bozan çalışma biçimini kabul etmeyeceğimizi haykırdık.  KİT’lerde çalışan bütün taşeron işçiler için de acil bir düzenleme yapılmalı ve herkes kadro hakkına kavuşmalıdır.” diye konuştu.

-“Toplumsal huzur bozulacak”

KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmaması toplumun huzurunu bozacağını ifade eden Maden-İş Genel Başkanı Akçul, “Bir tek taşeron işçisinin bile, kapsam dışında bırakılmasının hiçbir mazereti olamaz. İş barışını bozan bu uygulamada KİT’lere yer verilmezse, iş barışı değil, toplumsal barış bozulacaktır. Ülkemize yakışan da, emekçisine, işçisine, memuruna sahip çıkan ve aralarındaki adaleti gözeten devlet anlayışıdır. Birimlerindeki binlerce emekçiye kadro verirken bir kısmını ayırmak, devletin eşitlik ilkesine de aykırı olacaktır. Bu konunun takipçisi olacak ve örgütlü olduğumuz TKİ, ETİ Maden, EUAŞ gibi kurumlarda çalışan, tüm taşeron ve geçici işçi statüsündeki emekçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacak, emekçilerimiz adına sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi