Siyasi hayatında 4 dönem milletvekilliği yaparak özel bir rekora imza atan Avni Doğan, Haziran 2015’te yapılacak olan Genel Seçimlerde bir kez daha siyasi arenaya dönme kararı aldı.
AK Parti Elbistan kurucu üyeleri, AK Partili eski belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, AK Parti Elbistan Eski İlçe Başkanları ve AK Parti yönetim kurulu eski üyeleri ile bir araya gelen Avni Doğan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilliği konusunda, “Beni bilen bilir. Aday adayı değilim adayım” dedi.
Başkalarının sırtına basarak siyaset yapmadığını dile getiren Doğan, öz eleştiri niteliğinde ise, “AK Partiyi tekrar AK Partililere teslim etmek için  yola çıkıyorum” şeklinde konuştu.
 “Beni bilen bilir. Başkalarının sırtına basarak siyaset yapmam” diyen Avni Doğan, yaptığı konuşmada ayrıca belli mecralara göndermelerde bulunarak, “Elbistan’da AK Partiyi AK Partililere teslim etmek için yola çıkma kararı aldım” dedi. Elbistan’da yaşanan siyasi olaylara da değinen Doğan Konuşmasında şunları söyledi:
"Elbistan'da sokağa çıkıyorum, insanları isim, köy, kasaba kasaba tanırım, ilçe teşkilatına çıkıyorum teşkilatta tanıdığım üç-beş tane MHP'li var. Benim partim bu duruma düşmemeliydi. Beni bilen bilir. Ben köşe başlarında arkadaşlarını satanlardan değilim. Siyasette tekrar yola çıkıyorum. Başkalarının sırtına basarak siyaset yapmadım ve yapmayacağım. Kahramanmaraş için siyaset yaptım. Kendi nefsim, çıkarım için siyaset yapmadım. Makam peşinde, çıkar peşinde değilim. 10 yaşından beri bir hareketin mağduruyum. Siyasette garanti yüzde 100 değildir ama hedefe ulaşmada şansım yüze 90’dır. Bu hareketi yeniden başlatmak için siyasete devam etmek istiyorum. Bunu vekil arkadaşımla da konuşacağım.
 ‘Siyaseti kirli insanlar yapar’ sözünün karşısında olacağız. Benimde kabahatlerim var. O da düzgün siyasetçi seçememişim. Bir davanın bu kadar ucuza satılabileceğini düşünememişim. Şu memlekette siz neyin farkındaysanız herkes her şeyin farkında. Bu siyaset alanı para, rant kazanma yeri değildir. Benim ve kardeşlerim hakkında hiçbir dedikodu çıkmadı, çıkmayacaktır.
'Siyaset bir husumet ve birbirini yok etme değil aksine bir davayı gerçekleştirme alanıdır. Siyaset aradan kaynak yapan insanlarla yürümüyor. İdris Naim Şahin, Dengir Mir Mehmet Fırat bunlara örnektir. AK Partiye kazandırmak için tekrar geleceğim. Siyaset küçük menfaatlerin yarıştığı mecra değildir. 16 yıl siyasi hayatın sonrasında 4 dönem vekillik yaptım. Siyasete ve partime ihanet etmedim. Yaşım el vermese de imanım yaşımın önüne geçiyor. Allah önümüzdeki günleri İnşallah hayırlı eyler. Muvaffakiyet; arkadaş satmamak, selam kesmemek, şerefli yaşamak ve şerefli ölmektir.'
 
 
Editör: Haber Merkezi