Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı ve Merkez Av Komisyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Haydar Doğan, Merkez Av Komisyonu kararlarını değerlendirdi

Merkez Av Komisyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Haydar Doğan, 2017-2018 av sezonunun açılış tarihleri ve Merkez Av Komisyonu kararları hakkında bilgi verdi.

Doğan, “Adana, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay illerinde bıldırcın, üveyik avı 26 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2017 tarihinde kapanacak. Keklik ve tavşan avı ise 14 Ekim 2017 tarihi ile 7 Ocak 2018 tarihleri arasında olacak.

Av günleri Çarşamba, Cumartesi-Pazar ve resmi ve idari tatiller olarak belirlendi.

Ava kapalı avlaklar ise, Akbayır genel avlağı ve Ahırdağı devlet avlağıdır. Her avcının 60 kotası bulunuyor. Avlanma izin pulları ise 110 TL olarak belirlendi” dedi. Avcıları tüfek ruhsatı ve vizeleri konusunda da uyaran Doğan, “Avcılık belgelerinin vize işlemlerinde tüfek ruhsatı istenmektedir. Tüfek ruhsatlarının günü dolan avcıların, cezalı duruma düşmemeleri için tüfek ruhsatlarını yeniletmeleri gerekiyor. Avcılık işlemleri ve izin pulları konusunda detaylı bilgi almak isteyenler, Dulkadiroğlulları Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği’ne uğrayabilirler” diyerek, açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi