Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Anadolu basınının ayakta durabilmesi, demokrasimize katkıda bulunması için kamu ilanlarının devam etmesi gerekir” dedi.
Atalay, Kahramanmaraş’ta gazetecilerle yaptığı toplantıda Basın İlan Kurumu olarak yerel medyayı güçlendirmek adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ve Basın İlan Kurumu bölge müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Atalay, ihale ilanlarının devam edebilmesi için gazetelerin kendilerini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. “Bu işe gönlümüzü vereceğiz, gündüzümüzü, gecemizi vereceğiz ve sizinle beraber haberciliği yaşatacağız, tavan yaptıracağız. Gelirlerimiz de o kadar artacak” diyen Atalay, “Günümüzde her alanda gelişmeler çok hızlı yaşanıyor. Bizimde yeni gelişmelere adapte olacak dinamiklere kavuşmuş olmamız lazım. Kendimizi o şartlara hazırlamış olmamız lazım. Bunu en iyi siz başarırsınız. Kahramanmaraş bu ülkenin fikir dünyasına katkılar sunan ve sunmaya da devam edecek inanılmaz bir yer. Bu ülkeyi besleyen bir şehir. Bu şehrin basını da, şairleri kadar güçlü olacak” ifadelerini kullandı.
Kamu ilanlarının devam etmesi için devlet kuruluşlarının beklentilerinin bulunduğunu dile getiren Atalay, Anadolu basınının da bu beklentilere cevap vermesi gerektiğine işaret etti. Basın İlan Kurumu olarak kamu ilanlarının devam etmesi için büyük sorumluluk aldıklarına dikkat çeken Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz basılan, dağıtılan, okuyucuya ulaşan gazeteler oluşturacağız. Çünkü bu ilanlar devam etmeli. Anadolu basınının ayakta durabilmesi, yeşerebilmesi, demokrasimize katkıda bulunması, çok sesliliğe katkıda bulunması, her görüşün ülkemizde temsil edilebilmesi, şehirlerini, illerini ayağa kaldırabilmek, dünyaya mal edebilmek, yatırımları teşvik edebilmek için, yolsuzlukları, usulsüzlükleri yanlışlıkları kamu adına denetleyebilmek için mutlaka güçlü bir medyaya ihtiyacımız var. Bunun için de biz Basın İlan Kurumu olarak bu gazeteleri yeşertmemiz gerekiyor. Onun için kamu ilanlarının devam etmesi gerekiyor. O ilanları verenler de karşılıklarını alacaklar. Nasıl ki beyaz eşya satan bir firma verdiği reklamların amacına ulaştığını görmek isterse kamu da aynı şekilde bakıyor. Artık kamu eskisi gibi değil. Görmediği bir yatırıma asla kaynak ayırmaz. Bu açıdan biz bütün kamu kurumları adına söz verdik. Basın İlan Kurumu olarak sizleri geliştireceğiz.”
Atalay, yerel gazetelerin istenilen kriterlere uygun hale gelebilmesi için de yılbaşından itibaren bir yıl uyum süreci tanınacağını sözlerine ekledi. Atalay, soru-cevap bölümüyle son bulan toplantının ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.
Editör: Haber Merkezi