Afşin Buğday Halinde arpa ve buğday alımları başladı.

Afşin'de arpa ve buğday hasadına başlayan çiftçiler, ürünlerini Afşin Buğday Hali'ne getirerek paraya dönüştürüyor.

S. S. Afşin Zahire Hali Yapı Kooperatifi ve Buğday Hali Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Barutçu, Afşin Ovasında hasadına başlanan arpa ve buğdayda düzenli yağışlar dolayısıyla çiftçilerin bu yıl yüksek verim elde ettiğini belirterek, bereketli bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Arpa alımına başladıklarını ifade eden Barutçu, "Mahsullerimiz bu yıl çok bereketli. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz İsmail Kaya'nın gayretleriyle Afşin Buğday Halimizde parke yapıldı. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'de asfaltlamasını yaptı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Afşin'imizde çok ciddi bir sorunumuz var 150-200 bin dönüm arazimiz şuanda kıraç. Karakuz Barajıyla ilgili hiç bir çalışma, hiç bir gayret yok. İlçemizin STK temsilcilerinin Afşin'in bu kanayan yarasıyla ilgilenmesini istiyoruz. Çiftçilerimizin beklentisi de bu yönde. Eğer barajlarımızla ilgilenilmezse çok ciddi bir şekilde sulama sıkıntısı olup ekonomik olarak gerileyeceğiz. Mevsimin yağışlı geçmesi nedeniyle hububatta yüksek rekolte oldu. Çiftçilerimiz de bu verimden memnun." diye konuştu.

S. S. Afşin Zahire Hali Yapı Kooperatifi ve Buğday Hali Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdemir ise, " 2018 yılı hububat hasat mevsimi başladı. Cenab-ı Allah'ın rahmeti, bereketi memleketimizin üzerine vursun. Bu yıl mahsulümüz bol oldu. Yaklaşık yıllarda 150-200 kilogram olurken bu yıl 400-500 kilogramlarda. Üreticimizde, tüccarımızda memnun, nakliyecimizde memnun. Çok şükür gayet güzel bir sezonumuz geçiyor. Arpanın kilogramı 85 kuruş, buğday da 1 lira ile 1 lira 5 kuruş civarında işlem görecek gibi gözüküyor. Kıraç yerlerin hasadı yapılıyor sulak yerlere girecek. 10 gün önce başlayan hasat 20 gün sonra sona erecek. Önümüzdeki günlerde çiftçilerimiz hasat ettikleri buğdayı getirecekler." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi