AK Parti Seçim Beyannamesi'ni Açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Seçim Beyannamesi açıkladı. Milletin her kesimine, gencine, yaşlısına, evlisine, işçisine bir bir müjdeler veren Davutoğlu seçim sürecine resmen başlamış oldu.

YENİ BİR ANAYASA

"13 yılda gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene kavuşması ve Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizin bütün demokratik kriterlerde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için AK Parti olarak beyannamemizin ilk ve esası olarak yeni bir anayasa vadediyoruz. Yeni bir anayasa, yeni Türkiye'nin en temel taşıdır.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZE DAHA UYGUN"

Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim anlayışına dayalı özgürlükçü başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Yeni sistemde meşru siyasi otorite ve hukuk düzenine tabi olmayan hiçbir paralel yapıya kesinlikle izin verilmeyecektir.

AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI

Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını ASDEP'i hayata geçiriyoruz.

SEÇİM BARAJINA DÜZENLEME

Ülke seçim barajıyla ilgili yeni düzenleme yapacağız. Barajı temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesine göre yeniden düzenleyeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecini güvence altına almak amacıyla çıkardığımız yasa ile silahın, şiddetin tamamen gündemden çıktığı ortama ulaşmak için her türlü tedbiri alacağız.

Çözüm sürecinin sahibi millet, taşıyıcısı ise AK Parti ve ülkemizde barış isteyen herkestir.

Kamu düzeninin olmadığı toplumlarda özgürlüklerin korunması mümkün değildir.

Süreçte oluşan güvenlik risklerini gidermek, bölge halkını örgütün baskısından korumak devletimizin başlıca görevidir.

Çözüm sürecinin mimarı da yürütücüsü de AK Partidir, AK Parti olacaktır.

"EV ALMAK İÇİN HESAP AÇAN HER VATANDAŞA YÜZDE 15 KATKI"

Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak.

Bütün annelerimize doğum hediyesi vereceğiz, şu ana kadar 265 bin anneye bu ödemeyi yaptık.

Kadınların siyasetten bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağlayacak her türlü tedbiri alacağız.

Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak.

GENÇLER İÇİN YAPILACAKLAR:

SEÇİLME YAŞI 18'E İNECEK, İŞ KURANA KARŞILIKSIZ 50 BİN TL VERİLECEK

Gençlerimiz için atacağımız adımları birer birer sizlerle paylaşıyorum.

Bir, seçilme yaşını inşallah 18'e indireceğiz. Seçme yaşını biz 18'e indirmiştik, seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz.

İki, gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar.

Yine iş kurma anlamında sorular gelmişti. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz.

Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

Gençlerde çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız.

ENGELSİZ BİR HAYAT

Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Engellilerin gündüz ve yatılı bakımları için güvenli şekilde kalabilecekleri engelli yaşam merkezleri kuracağız.

EMEKLİLER

Bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. 7 Haziran öncesinde verdiğimiz söz, gelir adaletini sağlayacak şekilde emeklilerimizin alt gelir tabakasının seviyesini yükseltmişti. Yani bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanları bin 100'e tamamlamıştık, bir gelir düzeltmesi yapmıştık. Şimdi bütün emeklilerimize, hepsine ayda 100, yılda bin 200 lira. Yani takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maaş ölçeğinde yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun.

Ayrıca TOKİ eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz.

ASGARİ ÜCRET 1300 TL OLACAK

Asgari ücret 1300 TL olacak. Yapılan işin tehlikesine göre asgari ücrette farklılaşmaya gidilecek.

POLİSLERE MÜJDE

Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız

TAŞERONLARA KAMUDA İSTİHDAM

Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.

ESNAFA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz.

KOBİ'LERE MÜJDE

KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız.

Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız.

TAM GÜN EĞİTİM

Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretime geçilmesini sağlayacağız. İkili eğitim öğretim kalmayacak.

Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla, yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz. Mümkünse 3 kez olacak.

SAĞLIK

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını yeniden düzenleyeceğiz, Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız.

Bazı kanser türleri başta olmak üzere erken teşhis taramalarını çoğaltacağız.

 

Editör: Haber Merkezi