AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "16 Nisan'daki halk oylamasında halkımızın da desteğiyle, geçmişteki büyüklerimiz Adnan Menderes’in, Alparslan Türkeş’in, Turgut Özal’ın ve Necmettin Erbakan’ın isteyip de yapamadığı sistem değişikliğini gerçekleştireceğiz" dedi.

Kılıç, referandum çalışmaları kapsamında Afşin'de AK Parti İlçe Teşkilatına ait evet ofisini ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç, "Referandum çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hep beraber sahalardayız. Bugünde yeşil Afşin’imizdeyiz. Belediye Başkanımız, ilçe başkanımız, ilçe teşkilatımızın bütün mensupları ve bize gönül veren bütün kardeşlerimizle bir aradayız. Esnafımızla, vatandaşlarımızla hasbihal ediyoruz, kucaklaşıyoruz, hal hatır soruyoruz." diye konuştu.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği halk oylaması için, vatandaşlardan, ülkenin geleceği için destek istediklerini söyleyen, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Vatandaşlarımızdan, esnaflarımızdan evet hususunda Türkiye’mizin geleceği, Ülkemizin, Kahramanmaraş'ımızın, Afşin’imizin geleceği için daha büyük desteklerini istiyoruz. Ve teamüllerini görüyoruz, desteklerini görüyoruz ve daha büyük desteklerini de umuyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin büyümesi için sistem değişikliğinin gerektiğini söyleyen ve 16 Nisan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş için fırsat olduğunu belirten Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Çok dönemli bir eşikteyiz, çok önemli günlerdeyiz. Buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin büyümesi, icraatlarımızın daha hızlı olması, geçmiş büyüklerimizin rahmetli Adnan Menderes’in, Alparslan Türkeş’in, Turgut Özal’ın rahmetli Necmettin Erbakan’ın sonradan Süleyman Demirel’in yapmaya arzu edip de yapamadıkları imkan ve güç bulmadıkları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş için fırsat bu fırsattır. Gün bugündür. Büyüklerimiz öyle demişler. Fırsat kapıya bir kere gelir onu da iyi değerlendirmeliyiz yoksa o fırsat kaçarsa bir daha da gelmez. Yüz yıldan beri ülke olarak millet olarak bir sistem arayışı içerisindeydik. İsmini saydığım büyüklerimizin de arzusu olan o fırsat 16 Nisan'da kapımıza gelmiştir. Afşinli hemşehrilerimizle kardeşlerimizle kapımıza gelen bu fırsatın önemini konuşuyoruz, değerlendiriyoruz ve vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendireceğini de görüyoruz. Afşinli kardeşlerimiz Evet diyecek çünkü bu olmazsa olmazlarımızdan birisi. Çocuklarımız açısından, gençlerimiz açısından Cumhurbaşkanlığı Sisteminin mutlaka gerçekleştirmemiz gereken bir durumdur. Bu duygularla ben herkesin evet demesini bekliyor evet demesini bekliyor. Herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum."

Devlet Bahçeli'yi saygı ile selamlıyorum

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa Değişikliği için Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü camiaya verilen destekten dolayı teşekkür eden Kılıç, " Partiler arasında görüş ayrılıkları olur. Fakat şuanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de söylediği gibi, biriz, beraber ve bütünüz. Türkiye'nin geleceği için el ele, omuz omuza evet çalışmamızı beraber yürütüyoruz. Bahçeli, genel kurulda da gecesini gündüzüne katarak AK Parti'nin çalışmasına destek verdi. Ben kendisini saygıyla selamlıyorum. Ülkemiz ve milletimiz adına verilen destek ve çaba için bütün ülkücü camiamıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kılıç, açıklamaların ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ile birlikte esnaf ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi