AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, 16 Nisan da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin ilçe başkanı Ersal Koç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Afşin’ de temaslarda bulunan AK Parti Milletvekili Çitil, Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven, AK parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ve partililerle birlikte MHP Afşin İlçe Başkanı Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. 

İŞKUR’un bütün alımları Türkiye geneli

MHP ziyaretinde, EÜAŞ tarafından Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne alınacak 300 kişilik daimi personel hakkında açıklamalarda bulunan Çitil, İŞKUR'un bütün işçi alımlarının Türkiye geneli olduğunu belirterek, gerçekleştirilecek alımlarda bölge insaninin istihdam edilmesi için gayret gösterdiklerini fakat Yüksek Mahkemeler ve Danıştay kararıyla İŞKUR’un bütün alımlarında bölgesel ibaresi kaldırıldığını söyledi.

Çitil, “ 300 kişilik Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne alımlar söz konusu. Vatandaşlarımız bazı sorular sordu. Neden bölgesel alımlar yapılmıyor?  Diye soruları oluyor. Bu konuyla lakalı bakanlık nezdinde, genel müdürlük nezdinde devamlı görüşmelerimiz oldu ve yapılan görüşmelerde önce Yüksek mahkemeler sonra Danıştay kararıyla birlikte artık bölgesel alımların durdurulduğunu belirttiler. Bundan önceki atamalarda ise genele açtık ve bundan sonraki tüm alımlarda genelle olacak mahkeme kararıyla yasal zorunluluk olduğundan bu şekilde oluyor. KPSS puanıyla başvuru olacak yaklaşık üç katı çağrılacak sonra belli kriterle birlikte mülakat yapılacak mülakatta arsası istimlak edilenler, terörde etkilenen gazilerimiz öncelik verilecek süreç bu şekilde ilerleyecek” dedi.

Referandum hakkında konuşmalarını sürdüren Çitil, şunları söyledi: 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına Afşin'imizde, Kahramanmaraş'ımızda ve Türkiye’mizde hem katılımın fazla olması, hem de evet oranının fazla olmasını bekliyoruz.  Evet, Türkiye olarak güç kazandıracak, hem de Türkiye’deki seçimi bekleyen dünyadaki mazlum ülkeler var, İslam ülkeleri ve Türki cumhuriyetler var. Onların da daha güçlü sesi olması adına evet oranının yüksek çıkması çok önemli.  Hep birlikte milli birlik beraberlik duyguları içerisinde hareket etmeliyiz. Hem Afşin de hem de Kahramanmaraş’ta ilçe başkamızla il başkanımızla görüşüyoruz algımız ortak Türkiye’de 16 Nisan da çok önemli halk oylaması yapılacak yeni cumhurbaşkanlı ve hükümet sistemi oylanacak bu konuda hem MHP’yi hem de Afşin ilçe teşkilatın da kutluyorum çünkü Sayın Bahçeli gerek anaya komisyonunda gerekse genel kurulda bunu gösterdi 15 Temmuz açıklamalarıyla da bunu gösterdi. Nazikâne tavırları ve misafirperverlikleri için ilçe başkanına Ersal Koç ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.”

Afşin MHP ilçe Başkanı Ersal Koç “ Sayın vekilimiz, belediye Başkanımız ve AK parti ilçe Başkanımıza nazik ziyaretlerinde teşekkür ederim. Ülkemiz için milletimiz için devletimiz için referandum süreci yaşıyoruz birliğimiz beraberliğimizin en iyi olduğu zamanı yaşıyoruz milletimiz için devletimiz için cumhuriyetimiz için Türkiye’miz için Afşin’imiz için evet diyoruz” dedi

Editör: Haber Merkezi