Afşin’de, Kahramanmaraş İl Müftülüğünce hacı adaylarına, ibadet bilinci ve hac organizasyonu hakkında hacı bilgilendirdi semineri düzenledi.

Afşinli hacı adaylarına, hac ibadeti, yolculuk öncesi maddi ve manevi temizlik, bir arada yaşam bilinci, haccın hikmeti gibi konularda bilgiler aktarıldı. Verilen seminerle bilgilendirilen Afşinli hacı adayları, kutsal topraklara gittikleri zaman nasıl daha sağlıklı ibadet edebilecekleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Konu hakkında açıklama yapan, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Hacı adaylarımıza, Cenabı Allah yapacakları bu yolculuğu hakkınızda hayırlı eylesin. Hac yolculuğu imtihan yolculuğu, hac 33 günlük bir imtihandır. Hac zor bir süreç sabırlı olmanız gerekiyor. Kalp kırmamaya bol bol ibadet etmeye özen gösterelim. Bu bir gezi değil, bu bir ibadet bu düşünceyle gitmeniz lazım. 1989'dan bu yana artık kimse ikinci defa hacca gidemiyor bir defa gitme şansınız var bu yüzden çok iyi kullanmanız gerekiyor. Cenabı Allah gidip ve ak süt gibi dönmeyi nasip eylesin" diyerek hacılara bazı tavsiyelerde bulundu.

İlk kafile 11 Ağustos'ta yola çıkacak.

Kahramanmaraş genelinde 4 turda gönderilecek hacı adaylarının ilk kafilesi 11 Ağustos’ta kutsal topraklara ulaşmak için yola çıkacak. Kafileye bir kafile başkanı, dört grup hocası ve bir irşad görevlisi eşlik edecek.

4 kafileden biri olan Afşinli hacılar 57 kişilik bir grupla 11 Ağustos Cuma günü sabah saat 06:00 Kahramanmaraş Havaalanından Medine'ye gidecekler.

Editör: Haber Merkezi