Çınar Koleji Başakşehir Kampüsünün organize ettiği, Çınar Kongre Merkezinde gerçekleştirilen “Babam ve Ben” konulu söyleşiye AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç konuşmacı olarak katıldı.

Birinci sınıf öğrencilerinin babalarının katıldığı söyleşinin açılış konuşmasında rehber öğretmen Sibel Öksüz okulumuz birçok yenilik ve etkinlikte siz velilerimizle buluşmaya devam ediyor. Bugünde yaptığı çalışmalar ile örnek olan sayın Ahmet Ardıç’ı konuşmacı olarak davet ettik, bilgi birikim ve tecrübelerinden istifade etmek istedik, davetimizi kırmayıp proğrama katılımından dolayı teşekkür ediyorum, dedi.

Ahmet Ardıç’ ise konuşmasına bende dört çocuk babası olarak bugün burada babalar olarak birlikte  bir hasbihal edip, yaptıklarımızı ve yapmamız gerekenleri beraber tartışalım deyip, eğitim ve öğretimde veli- öğrenci, veli- öğretmen ilişkisinin çok önemli olduğunu vurgulayıp, bu alanda örnek çalışma yapan Çınar Kolejine teşekkür ederek sözlerine başladı.

Konuşmasına asrı saadetten örnekler vererek devam eden Ardıç, evlatlarımızla nitelikli ve bire bir zaman geçirmenin önemine , onları ciddiye almak gerektiğine, nasıl bir tiyatro seyirci ister ise çocuklarımızda kendi hayal dünyalarındaki oyunlarında bizlerin onları izlememizi isterler, hediyeler ile onları motive etmeli, fiziki hal ve hareketler ile örnek olunmalı, anne ve babanın en mühim işinin maddi ve manevi sahada evladını yetiştirmek olmalı, anne ve baba evladını menfaatsiz sever bu sevgiyi göstermekten kaçınılmamalı,  ahlaklı bir nesil için yapılması gerekenlere, devam eden süreçte onları bekleyen tehlikelere, öğretmen ve okul arkadaşlarının önemine değindi.

Arkadaşlıkta Eshab-ı Kehf modeline vurgu yapan Ardıç, Kehf suresinde bahsedilen o kutlu gençlerin hikayelerinin çocuklarımıza anlatılması gerektiğini, maddi arkadaşlıklar yerine dava arkadaşlığına, fedakarlık yapılmasına, makam gözetilmeksizin bir saray ehli ile bir çobanın kardeş olunabilineceğinin ve esas kazancın bu olduğuna dikkat çekti. Hz Ali (R.A.)’nın “ Babana riayet edersen, sende evladından hürmet ve riayet beklersin” sözü ile konuşmasını tamamladı.

Program sonunda okul müdürü Murat Kökdemir, verimli ve anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdiği için Ahmet Ardıç’a teşekkür edip, günün anısına çiçek ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. 
Editör: Haber Merkezi