Afşin’de öğrencilere “Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesi kapsamında yetenek taraması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme" arojesi kapsamında Afşin Gençlik Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması yapıldı.

Öğrencilerin erken yaşta sportif yeteneklerinin keşfedilmesinin önemine işaret eden Afşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, proje ile sağlıklı ve hareketli bir yaşam gereği olan spor yapma kültürünün yerleştirilmesi ve çocuklara sporu sevdirerek, onları sporla tanıştırmayı amaçlandığını belirtti.

Afşin’de yaklaşık 2 bin öğrencinin sportif yetenek taramasından geçtiğini ifade eden Arslan, “İlçemizde üçüncü sınıf öğrencilerine uygulanan yetenek testi taramasında öğrencilerin el kuvvetleri, kilo ve boyları ile yatkın oldukları spor dallarıyla alakalı ölçümler, testler uygulanıyor. Bu testleri başarılı olan öğrencilerimizi doğru yönlendirilmesi ile ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabilecek elit sporcu yetiştirilmesi yönünde hedefimiz var.  Türkiye’nin her noktasında bu proje uygulanmakta. İnşallah ilerleyen dönemlerde ülkemizi, bayrağımızı dalgalandıracak yeni yetenekler bu şekilde tespit edilecek” açıklamasında bulundu.

Şuana kadar bin 570 öğrencinin sportif yetenek taraması uygulandığını söyleyen Arslan, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda özverili çalışıyor. Uzman ekipler eşliğinde testler yapılıyor. Afşin’imizde bin 570 öğrencimiz bu yetenek testi taramasına girmiş durumdalar. Temenni ediyorum Afşin’imizin en ücra köşesinden İstiklal Marşımızı okuyacak, bayrağımızı dalgalandıracak çeşitli branşlarda yetenekler ortaya çıkacak. Bu taramada üstün başarı sergileyen öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi