Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçedeki 4 bin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan 4 bin ton kömürün dağıtımı tamamlandı.

Afşin SYDV tarafı personelleri ve mahalle muhtarlarının aracılığıyla Afşin ilçe merkezi ile kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşların kışın ısınma ihtiyacını karşılayacak kömür yardımı ulaştı.

Kış şartlarının tam anlamıyla kendini hissettirmeden 4 bin ton kömür dağıtımının tamamlandığını söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ücretsiz olarak verilen kömürler ilçemizde tespit edilen 4 bin aileye ulaştırıldı” dedi.

Her aileye 1 ton kömür yardımı ulaştırıldığına değinen Budan, “Afşin, Kahramanmaraş'ın ilçesi olsa da mesafe ve rakım anlamında il merkezine göre farklı bir iklim yapısı kendini göstermektedir. İlçemizde kış daha soğuk ve sert geçiyor. Dolayısıyla bu kömür vatandaşımızın ısınmasını sağlaması için elzem bir ihtiyaç haline geliyor. Kaymakamlık olarak kömür yardımlarını kış mevsimi sert yüzünü göstermeden ailelere ulaştırma hedefimizi yerine getirdik.”diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürün bu yıl gecikme yaşanmadan dağıtıldığına değinen Budan, şöyle devam etti:

" İlçemize dağıtılan 4 bin ton kömürü erken aldık ve ilçede kömür yardımı bekleyen vatandaşlarımıza ulaştırdık. İlçemize gelen kömürleri ilk olarak kırsal mahallelerde dağıtımını tamamladıktan sonra  ilçe merkezimizdeki vatandaşlarımıza ulaştırdık. kömür yardımında emeği geçen herkese bu kömürü kullanan vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum"

Editör: Haber Merkezi