Afşin Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Kamalak, Sosyal Güvenlik Reformu ile hayata geçirilen ve 2012 yılından itibaren zorunlu hale gelen genel sağlık sigortasının (GSS) son ödeme tarihinin 30 Nisan olduğunu söyledi.

‘Genel Sağlık Sigortası Borcunuzdan Kurtulun’ hedefiyle başlatılan sistemle ilgili bilgi veren Afşin Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Kamalak,"2 Nisan tarihine kadar gelir testi için müracaat eden vatandaşların gelir testi sonucu gelirlerin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda genel sağlık sigortası prim borçları silinecek dedi.

Kamalak, Yapılan gelir testi sonucu aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan Genel Sağlık Sigortalarının 1 Nisan tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezasının borçları silindiğini söyledi.

Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili kurumun talimatıyla ilgili afişleri vatandaşları bilinçlendirmek için Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına asıldığını ifade eden Kamalak,  “Kendilerine gelir testi başvurusu tebliğ edildiği halde gelir testine hiç başvurmamış genel sağlık sigortamızın 02.04.2018 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi için müracaat etmeleri ve gelir testi sonucu gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda genel sağlık sigortası prim borçları silinecektir. Ödeme için yapılan gelir testi sonucunda aile içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan Genel Sağlık Sigortalarımızın 01.04.2017 tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezası borçları silinmiştir. Gecikme zammı ve gecikme cezası silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30.04.2018 olarak belirlenmiştir.  Genel Sağlık Sigortasından faydalanan vatandaşlarımız, gelir testine gitmeyen vatandaşlarımızın ve 1 Nisan prim borçlarını ödemeyen vatandaşlarımız 30 Nisan’a kadar kurumumuza müracaat etmeleri gerekiyor. 30 Nisan’ı geçiren vatandaşlarımızın gecikme faizi zammı uygulanacak."açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi