Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.                       

Afşin Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikte, Afşin Kaymakamı Budan, şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti.                       

Etkinlikte bir konuşma yapan Budan, bu vatan için hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını, onlara minnet duyduklarını söyledi.

15 Temmuz’un ülkenin tarihinde önemli bir gün olarak yerini aldığını ifade eden Kaymakam Budan, “ 15 Temmuz 2016’da, ülke olarak hain bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Şükürler olsun ki Allah'ın yardımı, Cumhurbaşkanımızın daveti ve halkımızın ferasetiyle buna teşebbüs edenler amaçlarına ve hain emellerine ulaşamadılar. Ülkemiz tarihinde kara bir gün olarak hatırlayacağımız bu günü milletimizin engin feraseti, dik duruşu mücadelesi, kalbindeki imanı ve çıplak elleriyle en ağır savaş makinelerinin karşısında durarak bu günü Milli Birlik ve Demokrasi Günü Olarak ve ülkemizin birlik beraberlik adına yapmış olduğu katkı sayesinde bir bayram olarak kutlayacağız." dedi.

“15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız”

Kaymakam Budan," Sadece 15 Temmuz şehitlerini değil, terörle mücadelede gerekse vatani görevi esnasında şehit olan tüm kardeşlerimizi hem anmak hem yad etmek, sizlerin onların bizdeki bir emaneti olarak bilerek bir araya gelmek ve bir lokmayı paylaşmak istedik.  15 Temmuz hain darbe girişimi, sadece darbe girişimi değildi.  Bu darbe girişimi, ülkemizin bugüne kadar görmüş en kanlı ve hain darbe girişimlerinden biriydi. Şahit olduğumuz üzere Irak’ta, Suriye’de ve diğer toplumların başına gelen dış güçlerin işgaline ortam hazırlanacak şekilde ülkemizin devletimizin ve milletimizin başına gelecekti. Bu sadece bir yönetim değişikliği teşebbüsü değildi aynı zamanda bu toprakların dış güçlerin işgaline açılması için bir ortam yaratılmasıydı. Hamdolsun önce Allah buna fırsat vermedi ve bu milletimizi buna vesile kıldı."dedi.

Afşin’den 40 vatan evladının şehit olduğunu belirten Budan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Afşin olarak 40. şehidimizi toprağa verdik. Gönül istiyor ki bu son olsun ama bunun da garantisini veremiyoruz. Atalarımız kanı ve canıyla bu toprakları korudu ve halende canımızla ve kanımızla bu toprakları korumaya mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ezanları Allah’ın izniyle dindirmeyeceğiz, al bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Bunlar sözle olacak şeyler değil. Yeri geldiğinde canımızı da vereceğiz. Biz şehitlerimizin, gazilerimizin ve ailelerinin hiçbir zaman hakkını ödeyemeyiz.  Ama belki bizim kamu görevlileri olarak görevimizi dört dörtlük yapmamız sizin aileler olarak, onları sürekli hayır ve dua ile yad etmeniz, bir nebze belki onlara belki vefa borcumuzu kısmen de olsa ödemeye çalışmamızın ürünüdür."

Dünya üzerinde Türkiye’nin çok ve milletinin çok önemli rolü olduğunu aktaran budan, “Türkiye devleti sadece bizim sahip olduğumuz, bizim ihtiyacımız olan bir devlet değil din, dil ve ırk ayırmadan  tüm dünya mazlumlarının ve mağdurlarının Türkiye Cumhuriyeti devletinin  gücüne kuvvetine ve hamiliğine ihtiyacı vardır. Bundan sonra 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacak şekilde yaşayacağız. Gerek terörle mücadelede, gerekse görevi başında ve 15 Temmuz’da şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum, mevcut gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. Devletimiz ve milletimiz var olsun.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi