Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:
"Afşin-Elbistan için çalışmalar devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretine eşlik eden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan bölgesine yapılması planlanan, Afşin-Elbistan Termik Santralleri için konuşma imkanı bulduk dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Afşin Elbistan'da kömür santrali yapımı ile alakalı çalışmanın devam ettiğini de belirten Yıldız, "Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Henüz son noktaya gelmiş değil. Bunlarla da alakalı yatırım ajansı ile konuşma imkanımız oldu" açıklamasında bulundu.

Türkiye, kışlık enerji ihtiyacı için önemli bir işbirliğine imza attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında 1.2 milyar metereküplük LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) alımı konusunda anlaşma sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın Türkiye'deki reel yatırımlar konusundaki hassasiyetinin daha da artacağını görüyorum. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde adeta zirve adım mahiyetinde olacak" dedi. Katar'la uzun dönemli gaz kontratları yapmak istediklerini söyleyen Bakan Yıldız ise "Ellerinde doğalgaz olduğu müddetçe bu kontratları yapmak istediklerini söylediler" diye konuştu. Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında çok daha fazla miktarlara çıktığını hatırlatan Yıldız, "Söz konusu alımla bu aylara münhasır olmak üzere enerji ihtiyacımızı karşılayacağız" dedi. 
Editör: Haber Merkezi