Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut 2016'da gerçekleşebilecek yatırımları değerlendirdi.

Bölgesel risklerin ve terörün damga vurduğu, 2 genel seçimin yaşandığı 2015’i zor olsa da artışla geçirdiklerini söyleyen Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 2016’dan daha umutlu olduklarını belirterek, gerçekleşebilecek yatırımların arasında Afşin-Elbistan bölgesine yapılacak termik santrallerin 2016 yılının en büyük projesi olabileceğini söyledi.

Seçim sonrası olumlu havayı hemen hissettiklerini kaydeden Ermut, “Önümüzdeki seçimsiz geçecek 4 yıllık sürecin başlangıcı 2016’dan çok umutluyuz. Çünkü daha 2 Kasım sabahı bir süredir sessiz olan telefonlarımız çalmaya başladı, randevularımız daha şimdiden doldu” dedi. 

Geçen yıl iptal edilen Afşin Elbistan Termik Santralı projesine farklı ülkelerden ilginin devam ettiğini anlatan Arda Ermut, “Proje ölmüş değil, ilgi çok fazla. Birçok şirketle yakın temastayız. Eğer sonuçlanırsa 2016’nın en büyük yatırımı olabilir” diye konuştu. 

9 Ayda Yüzde 32 Artış

2015 yılının ilk 9 ayında Türkiye’ye yüzde 32’lik bir artışla 12.6 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldiğini ifade eden Ermut şu bilgileri paylaştı: “Geçen yılın tamamında 12.7 milyar dolar yatırım çekmiştik. Bu yıl bu rakamın 14 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz. 2016’da ise hedefimiz bu rakamın da üstüne çıkmak. Ancak şu anda artışın ne kadar olacağını açıklamamız doğru olmaz.” 

Editör: Haber Merkezi