ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Cihangir Turan, " Afşin'deki 6 mahallede vatandaşlarımız ekim ayı içerisinde doğalgazı evlerinde kullanmaya başlayacak."dedi.

Afşin'de 2017 yılından başlanan Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında başlatılan doğalgaz altyapı çalışmaları hızla devam ediyor.

Çalışmaların büyük ölçüde bittiği Afşin'in 6 mahallesinde ekim ayı itibariyle doğalgaz verileceğini söyleyen ARMADAŞ Afşin-Elbistan İşletme ve Altyapı İşletme Müdürü Cihangir Turan, " Afşin ve Elbistan’a eş zamanlı başlayan doğalgaz dağıtım çalışmamızın en son günlerine geldik. Ekim ayının sonunu bulmadan Afşin ve Elbistan’a doğalgazı vereceğiz." dedi.

Altyapı çalışmaları ve evlere doğalgaz kutusu bağlama çalışmalarının hızla devam ettiğine değinen Turan, " Güvercinlik Mahallemizde başlayan RMS istasyonumuzda son durumla ilgili bilgi almak için ilgili müteahhidimizle bir toplantı yaptık. 25 Eylül'de RMS’deki tüm çalışmalar bitirilip teslim edeceğini doğrultusunda biz BOTAŞ’ta ekim ayının ilk haftasında gaz verilmesiyle ilgili talebimiz olacak. Hedefimiz ekimin ilk haftasında geçen yıl imalatına başladığımız Afşinbey Mahallesi, Efsus Turan Mahallesi, Atlaskent kısmını ve Kale Mahallesinin ise bir kısmına doğalgaz vereceğiz. Efsus Turan Mahallesinin geri kalan kısmı ile Yeşilyurt ve Pınarbaşı Mahallelerimizin ise ekimin sonunda doğalgaz vereceğiz. Yani ekim ayı çıkmadan Afşin’in tamamına gaz vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Vatandaşların doğalgaz işlemleri ve bilgi almak için ARMADAŞ Şubesine çekinmeden geleceğini söyleyen Turan, "Alt yapı çalışmalarımız da bir takım sorunlar oldu bu nedenle 2 günlük bir boşluk oluştu. ARMADAŞ işi bırakmış gibi bir takım şeyler duyduk. Biliyorsunuz ARMADAŞ olarak Afşin’de şubemiz var. Vatandaşlarımızın kafasına takılan bir takım sorular varsa bunun en sağlıklı cevabını verecek ARMADAŞ’tır. Onun için vatandaşların kafasına takılan bir takım sorunlar var ise ARMADAŞ Afşin Şubemize gelerek bizlerden bilgi alabilirler." diye konuştu.

- "Belgesiz firmalara tesisat yaptırmayın!"

Vatandaşların doğalgaz tesisatlarını yetki belgesi olan firmaları yaptırması konusunda uyaran Turan, şunları söyledi:

" ARMADAŞ ve vatandaş açısından önemli olan iç tesisat. Afşin de 30’a yakın doğalgaz tesisatı yapan firma mevcut. Afşin’de bulunan 30 firmanın 8’i yetkili geri kalan 22 firmanın ise yetkisi yok. Afşin halkının mağdur olmaması için biz baştan beri astığımız afişlerle, insanları yönlendirmemizle iç tesisatlarını, daire içi tesisatlarını ve bina konum tesisatlarını ARMADAŞ’tan yetki belgesi olan doğalgaz iç tesisat firmalarına yaptırmalarını istiyoruz. Yarın bir gün proje kabulünde, gaz açmalarında ciddi manada sıkıntılar çıkacaktır."

- "300 aboneye ulaştık"

Afşin'de 300 abone sayısına ulaştıklarını dile getiren Turan, "Bize müracaat eden vatandaşlarımız abonelik işlemelerine devam ediyoruz. Afşin’de 300’e, Elbistan’da ise 400 abone sayısına yaklaştık. Gaz vermemize 1 hafta 10 gün kala firmalardan projelerini isteyeceğiz. Projeleri onaylanan hanelere sözleşme ve teknik kontrolleri yaparak doğalgaz sağlayacağız."  İfadelerine yer verdi.

Altyapı çalışmalarını vatandaşları en asgari şekilde rahatsız etmenden yürütmeye çalıştıklarını ifade eden Turan, son olarak şunları söyledi:

" Bir diğer konu ise alt yapı çalışmalarımızı devam ettirirken vatandaşlarımızın bir takım şikâyetleri var. Tabi doğal olarak haklılar ama doğalgaz borumuzu yerleştirdikten sonra ana hattın testi yapılıyor. Hatta basınçlı hava göndererek 10 günlük bir teste tabi tutuyoruz.  Bu test sonucunda müşavir firma burada kaçak yok dediğinde onun servis hatlarını koyarken yine bir takım testler yapıyorum. O sektörün kutu koyma işlemi bittikten sonra ben tekrar mevcut hatta 1 hafta süreyle yine EPDK yetkilisi müşavir firmayla 1 hafta süreyle okuma yapıyorum.  Yani benim için önce vatandaşın can güvenliği. Çünkü doğalgaz riskli bir çalışma. Bu nedenle altyapıyı çok güvenli yapmak zorundayım. Bunun da süreci yaklaşık 1 buçuk ayı bulduğu için ben çalışmalarımı tamamladığımda asfaltımı da atıp çıkıyorum. Vatandaş haklı olarak bu dönemde mağdur olduğunu söylüyor. Ben 1 hafta 10 günde de asfalt atarım ama doğal olarak alt yapı da çökme olacağı için bunun yerleşmesi gerekiyor. Buda yaklaşık 1 buçuk aylık süreyi alıyor. Biz vatandaşın en az mağdur olması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz sadece vatandaşlarımızda biraz daha sabır bekliyoruz."

Editör: Haber Merkezi