Afşin'de, Fethullahçı terör örgütünün, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, meydanları terk etmiyor. İlçedeki binlerce vatandaş, dün akşamdan bu yana meydanlardan ayrılmayarak darbe girişimini protesto etti.

Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimine Afşinli vatandaşların tepkisi sürüyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın,  vatandaşlara 'Dışarı çıkın, ikinci bir darbe girişimine izin vermeyin' sözü üzerine meydanlar insanlarla doldu.

Afşin Belediyesi tarafından yatsı namazı öncesi Ulu Camiinde, darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren şehit vatandaşlar ve güvenlik güçleri için yatsı namazı öncesi Afşin Ulu Camiinde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid programının ardından vatandaşlar, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına kadar yürüyerek darbe girişimi protesto etti ve demokrasi nöbetini sürdürdü.

Belediye önünde toplanan kalabalık, tekbirler getirerek askeri kalkışmayı gerçekleştirenleri kınadı.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında toplanan kalabalığa seslenen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, " Ülkemiz, devletimiz ve hükümetimiz için çok farklı ve zorlu bir süreç yaşandı. 1960'lardan beri ülkemizde darbe dönemleri yaşandı. Bu ülkenin başbakanı idam edildi, partiler kapatıldı ve halkın iradesinin önüne geçildi. Bunu maalesef belirli aralıklarla bu millete reva gördüler. Hamdolsun geçmişte yaşadığımız olaylardan milletimiz ve bizler ders almışız ki İnşallah 15 Temmuz 2016 tarihte bir kara leke olarak değil, bir demokrasi bayramı olarak yerini alacaktır." diye konuştu.

Darbe girişimine sebep olanların hak ettiği cezayı alacağını ifade eden Kaymakam Budan, " Çok zorlu bir süreci atlattık. Fakat bu olayda da bir hayır olduğunu düşünüyorum. Canımız, yüreğimiz yandı ve huzursuz saatler yaşadık. Ama ordu yine bizim ordumuz. Ordu içerisindeki sınırlı bir kitlenin yapmış olduğu bir hainliği Türk Silahlı Kuvvetlerimize maal etmeyelim. Darbe girişimi ordunun içerisindeki hainlerin temizlenmesine ve gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. İlçemde, devleti ve hükümeti temsil eden kişi olarak, Afşinli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Afşin'imizde sizlere ve bizlere yakışmayacak herhangi bir olaya sebep vermediniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk çağrısında meydanları doldurdunuz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin üzerine oynanan oyunların hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Bu millete kimse diz çöktüremeyecek. Bu yaşanan son olayda da gördük ki, bunların çabası hiç bitmeyecek. Mutlaka taşeron bir örgüt buluyorlar.  Bu sefer de FETÖ'yü buldular. Bizler, kim dost, kim düşman ayırt etmek zorundayız. Bu darbe girişimi ile bizlerin geleceğini değil çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini çalmak istediler." dedi.

Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin geçmişte yaşanan darbe olaylarına benzemediğine değinen Başkan Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

" Türkiye böylesine bir olaya ilk defa şahit oluyor. Bu ülke geçmişte de darbeyi yaşadı ama daha önceki darbe girişimlerinde Türk askeri halkına hiçbir zaman silah doğrultmamıştı. Bunlar nasıl bir insan ki kendi halkından olan kişilere, makineli silahla, tankla, helikopter ve uçaklarla ateş ediyorlar. Uçaklarla meclisi bombalıyorlar. Böyle bir hainlik Türkiye tarihinde ilk defa görünüyor. Darbe girişiminde bulunlar ve ellerini kana bulayanlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı hesap verecekler."

Yaşanan darbe girişimiyle Türkiye'nin ilerlemesinin durdurulmak istendiğini belirten Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ise, " Geçmişte yaşadığımız darbelerle Türkiye'nin önünü kestiler. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimiyle de ülkemizi bir krize sokmak istediler. Ancak milletimizin olaylara el koymasıyla ve darbe girişiminde bulanlara darbe yapmasıyla amaçlarına ulaşamadılar. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 15 Temmuz tarihi Demokrasi Bayramı ve Şehitleri Anma günü olarak kutlanacak. Milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz bu darbe girişimin önünde durarak çocuklarımızın gelecekleri üzerindeki tüm engelleri kaldırdık" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, sabaha kadar meydanlarda olacaklarını belirterek demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirttiler.

 




Editör: Haber Merkezi