SS. 71 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına Cüneyt Yücel seçildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sistem sayesinde, belediye ve özel halk otobüslerinde nakit para kullanımı sona erecek.

SS. 71 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yücel, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığınca hayata geçirilen sistemle belediye ve özel halk otobüslerinde ulaşım "Kahramankart" ile sağlanacak."dedi.

2 Temmuz itibariyle şehir içi toplu taşıma araçları kartlı sisteme geçerek nakit para kullanımının sona ereceğini belirten SS. 71 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yücel, Afşin'de KahramanKart ve kullan at bilet döneminin 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü başlayacağını ve nakit para ile ulaşımın sağlanamayacağına değindi.

Şehir içi toplu ulaşım kullanan vatandaşları mağdur olmaması konusunda hazırlık yapmaları konusunda uyaran SS. 71 Nolu Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yücel, Yücel, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda Afşin'de ki özel halk otobüsleri de dâhil olmak üzere toplu ulaşım araçlarında nakit para kullanımının 2 Temmuz itibariyle sona eriyor. Afşin'de de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 4 Mart 2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikle yürürlüğe giren 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara ücretsiz kart uygulaması başlattı. Daha huzurlu ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanması için KahramanKahrt uygulamasına geçildi. 2 Temmuz 2018 tarihi itibariyle nakit para kullanımı geçerli olmayacak. Şehir içi olarak 14 tane aracımız mevcut olup 9 tane hat güzergâhı üzerinde faaliyet göstermekteyiz. 9 aracın tamamı da düzenli bir şekilde çalışmakta. Bizler şuanda Hâsılat Paylaşımına Dayalı Rotasyonlu Toplu Taşıma sistemine (HPRS) geçmekteyiz. Bu sistemi de bizler Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yürütmekteyiz. Biz mümkün mertebe halkımıza daha konforlu, daha huzurlu bir şekilde ulaşım yapmasını sağlamak amacındayız.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların KahramanKart edinebilmesi için Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda bulunan Afşin Taşıyıcılar Kooperatifine gelebileceklerini ifade eden Yücel, "Kooperatifimizde kart için gerekli evrakları getiren vatandaşların başvurularını alıyoruz. Ardından kişiye özel çıkan kartları vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kahramankart uygulamasının yanı sıra belirlenen büfelerde kullanat dediğimiz biletlerinde satışı sağlanacak. “dedi.

KahramanKart Tam Kart: 1.75, KahramanKart İndirimli Öğrenci Kart: 1.35 TL

Editör: Haber Merkezi