Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla uygulama yaptı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan ve trafik polisleri Afşinbey Caddesindeki gerçekleştirdiği uygulamada sürücülere broşür dağıtarak, yaya geçitlerinde yayaların sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün olduğu vurgulandı.

Uygulamaya katılan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, " Ülkemiz bildiğiniz gibi her anlamda gelişmekte ve kalkınmakta. Buna mukabil aynı zamanda bir yönü de trafikte sevgi saygı ve hoşgörünün de toplumda yer etmesi lazım. Trafik kurallarına da azami oranda uymamız gerekir. Değişik gerekçe ve sebeplerle trafikte sevgi saygı ve hoşgörü de eksikliklerimizin olduğunu düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığımız da bu noktada bir kampanya başlattı. Trafikte yayalara öncelik verilmesi noktası özellikle yaya geçitlerinde trafik ne kadar akışkan olursa olsun veya sıkışık olursa olsun yayalarımıza öncelik verilmesi gerekiyor. Çünkü adı üstünde burası yaya yolu. Bizim bu toplumda bu bilinci oluşturmamız gerekiyor. Bugün de farkındalık oluşturmak adına da tanıtım yapıyoruz. Sürücülerimizi, yayalarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Buna alışmamız biraz zaman alacak. İlk zamanlarda trafik oluşuyor ama eğer herkes bu bilinçle hareket ederse bir gün bu sorunların çözüldüğünü göreceğiz. Böylelikle trafik kazalarını da aza indireceğiz. "açıklamasında bulundu.

Ülke genelinde trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak için başlatılan çalışmanın Afşin'de de uygulandığını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan,"Artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. İlçemizde de yaptığımız uygulamayla hem sürücülere hem de yayalara bilgi veriyoruz. Artık sürücüler kavşak girişlerinde, okul geçitlerinde ve yaya geçitlerinde durarak geçiş hakkını yayalara vermek zorundalar. Bu bilincin oluşması için Afşin'de uygulama gerçekleştirdik" diye konuştu.

Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar'ın da katıldığı uygulama, Afşin'deki tüm yaya geçitlerinde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi