Afşin'de, Miraç Gecesi dolayısıyla camiler doldu taştı.

Afşin Ulu Camiinde yatsı vakti camilere gelen vatandaşlar, namaz ve dualarla Miraç Gecesini idrak etti.

Afşin Ulu Camii'nde akşam namazının ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç'in vaaz verdiği Miraç Gecesi programı yoğun ilgi gördü.

Miracın önemini anlatan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç  vaazında namaz kılmanın İslam'daki önemini vurguladı.

İnsanoğluna verilen en güzel hediyenin 'namaz' olduğunu dile getiren Sürgeç, "Allah birdir, eşi, benzeri, ortağı yoktur.  Hiç bir şey ona denk değildir. Biz bir şey istediğimiz zaman ondan isteriz. Bizi yediren, içiren, dualarımızı kabul eden, bizi bu dünyada besleyen, büyüten, yaşatan ve yaradan, sorguya hesaba çeken en son da rahmetiyle cennete koyan odur. Sadece Allah’a ibadet etmemiz, sadece ondan istememiz gerekir.  İnsanoğluna verilen en güzel hediye namazdır. Mirac'a kadar, yani 12 sene Mekke’de 5 vakit namaz yoktu. Bir sabah namazı vardı birde akşam. 5 vakit namaz gelince Hz. Cebrail a.s geldi ve Peygamber Efendimize namazın nasıl kılınacağını gösterdi.  Dedi ki, ey Allah’ın Resulü tekbir'i şöyle alacaksın, kıyamı şöyle duracaksın, rükû böyle, secde böyle diye namazı peygamber efendimize gösterdi.

Namazın Müslümanların mirac'ı olduğuna değinen Sürgeç, vaazına şöyle devam etti:

"Peygamberimizin miracı Cenab-ı Allah’ın huzuruna gitmesidir. Peki bir Müslüman için miraç var mıdır? Namaz müminin miracıdır. Peygamber efendimiz miraca çıktığında Müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır.   Bir diğer hediyemiz Kuran’ı kerimin bütün ayetleri Hz. Cebrail tarafından teslim edilir. Ama Kur’an-ı Kerim’in sadece şu 2 ayeti teslim alınmıştır.  Onlarda Amenerrasulü ayetidir. Birbirimize rahmet ve merhamet sahibi olalım. Birbirimizi sevelim. Marialar Meryemlerden farklı olması lazım, farklı düşünmesi lazım ki Allah’ın rahmeti, bereketi üzerimize insin. Biz birbirimize merhamet etmezsek hiç kimse bize merhamet etmez. Allah rahmetini ve bereketini bizden esirger. Şu güzelim Afşin’imize sahip çıkalım. 3 şeye çok iyi sahip çıkın. Dininize, vatanınıza, milletimize. Ne olursa olsun memleketi kendinize ait görüyorsanız milletimize sahip çıkalım. Gecenizi tebrik ediyorum. Rabbim bu Miraç yüzü suyu hürmetine hasetten, kinden, nefretten sıyrılıp rahmet, bereket, mağfiret duygularıyla yükselmeyi ve manevi boyutumuzu yükselmeyi bizlere nasip etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bizleri kazadan beladan her türlü kötülükten korusun. "

Vaazın ardından mevlit okundu ve dua edildi.

Program sonrası cami avlusunda cemaate çörek ve lokum dağıtıldı.

Öte yandan, Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne akın eden vatandaşlar, namaz ve dualarla Miraç Kandili'ni idrak etti.

Editör: Haber Merkezi