Afşin’de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ve Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde "KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Gülden Uslu, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda yaptığı açıklamada, "KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da geri ödemeli olmak üzere 1 milyon liraya kadar destek verilebileceğini söyledi.

İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin aktif bir şekilde KOBİ Gelişim Destek Programına başvurmasını istediklerini söyleyen KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Gülden Uslu, “Üretim ve ihracatta teknoloji seviyesi yüksek katma değerli ürünlerinin payının artırılmasını istiyoruz. 20 Ekim 2017 tarihine kadar başvurular kabul edilecek.  KOBİ Gelişim Destek Programı proje teklif çağrısı 8 konu başlığı ile altında toplanıyor. Bunlar, 1. Konu dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, 2.Konu: Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması. 3.Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş. 4.Konu: İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım. 5.Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım- mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme. 6.Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi. 7.Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması. 8.Konu: Yeşil üretime geçiş şeklinde olacak” açıklamasında bulundu.

KOSGEB bünyesinde oluşturulan kurulda, desteklenecek projelerin belirleneceğini ifade eden Uslu, “Çağrı kapsamında desteklenecek projelerin toplam bütçesi 500 milyon lira olduğu belirtmek istiyorum. İllere göre bir sıralama yapılmadı. Bunun için KOBİ’lerimizden oldukça çok sayıda proje başvurusu gelmesini istiyoruz. Başvuru sonuçlarını da Aralık ayı içerisinde ilan edeceğiz. İşletmelerimizin kendilerine bir hedef belirlemeleri ve faaliyetlerinize göre proje oluşturmak çok önemli.  ” Diye konuştu.

Afşin’deki girişimcilerin, KOBİ Gelişim Destek Programı destek çağrısından yararlanmasını istediklerini söyleyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,”Bizim buradaki amacımız KOSGEB tarafından verilen desteği vatandaşlarımıza duyurmak, onlara yardımcı olmak. Özellikle ülkenin kalkınması noktasında imalat sektörünün ne kadar önemli olduğunu bilmemiz lazım. Ticaretle uğraşan ve müteşebbis kardeşlerimizin imalata yönelmeleri noktasında gayret göstermemiz lazım.  KOSGEB’in de bu noktada destekleri var. Bu yıl içerisinde hem İŞKUR , DOĞAKA  hem de KOSGEB işbirliğinde birçok defa girişimcilik kursları açıldı. Girişimcilik kurslarını açarken de 400 kişiye yakın belge dağıttık. Bu belgeler şunu ifade ediyor. Her kişi 50 bin lirayla karşılıksız iş kurarken hibe alacak. 400 kişinin Afşin’e yapmış olduğu katkı küçümsenecek bir katkı değil. KOSGEB tarafından sağlanacak bu destekten de girişimcilerimizin yararlanmasını ve ülkemizin büyümesine, gelişmesine katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

KOSGEB uzmanı Ali Çetin tarafından ‘KOBİ Gelişim Destek Programı’ girişimci adaylarına detaylı olarak anlatıldı.

Toplantıya Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, işadamları ve girişimci adayları katıldı.

Editör: Haber Merkezi