Afşin’de toplu taşıma araçlarında nakit para dönemi sona erdi. Kahramankart ve kullan at bilet dönemi başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin'de şehiriçi toplu taşıma araçları kartlı sisteme geçerek ücretsiz ve indirimli kart uygulaması dönemini başlattı. 65 yaş, şehit-gazi yakınları ve engelliler halk otobüslerine ve dolmuşlara ücretsiz binecek. Öğrenciler ise indirim uygulamasından yararlanacak.

Şehiriçi halk otobüslerini kullanan vatandaşlar KahramanKart ve kullan at biletlerini kullanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda Afşin'de ki özel halk otobüsleri de dahil olmak üzere toplu ulaşım araçlarında nakit para kullanımına son verildi.

3 aylık geçiş süreci olduğunu söyleyen Şehiriçi Taşıyıcılar Afşin Kooperatif Başkanı Ünal Kaya, Afşin'de de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 4 Mart 2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikle yürürlüğe giren 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara ücretsiz kart uygulaması başlattı." dedi.

Daha huzurlu ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanması için KahramanKahrt uygulamasına geçildiğini aktaran Kaya, “Şehir içi olarak 14 tane aracımız mevcut olup 9 tane hat güzergahı üzerinde faaliyet göstermekteyiz. 9 aracın tamamı da düzenli bir şekilde çalışmakta. Bizler şuanda Hâsılat Paylaşımına Dayalı Rotasyonlu Toplu Taşıma sistemine (HPRS) geçmekteyiz. Bu sistemi de bizler Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla yürütmekteyiz. Biz mümkün mertebe halkımıza daha konforlu, daha huzurlu bir şekilde ulaşım yapmasını sağlamak amacındayız.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların KahramanKart edinebilmesi için Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda bulunan Afşin Taşıyıcılar Kooperatifine gelebileceklerini ifade eden Kaya, " İlçemize her Çarşamba günü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden personel geliyor ve vatandaşların kart başvurularını alıyor. Kooperatifimizde kart için gerekli evrakları getiren vatandaşların başvurularını alıyoruz. Ardından kişiye özel çıkan kartları vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kahramankart uygulamasının yanı sıra belirlenen büfelerde kullanat dediğimiz biletlerinde satışı sağlanacak. İlerleyen zamanlarda büfelerden kullan at biletler temin edilebilecek." diye konuştu.

 KahramanKart İçin Gerekli Belgeler

Sivil: 6 Lira kart ücreti olmak kaydıyla kartlarını alabiliyorlar.

Öğrenci: Lise ve altı için kimlik fotokopisi, resim.

Üniversite Öğrencisi: E-Devlet Öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi, resim

Açık Öğretim Öğrencisi: E-Devlet Öğrenci belgesi, Kimlik fotokopisi, resim, SGK’dan 1 sigorta sicil kaydı

65 Yaş ve üstü: Kimlik fotokopisi 6 ay içerisinde çekilmiş resim

Engelliler için: Heyet raporu, kimlik fotokopisi ve resim. Ayrıca kişisel kartlarda 10 TL kart bedeli.

Editör: Haber Merkezi