Afşin’de hayır sever vatandaşlar tarafından Halep için toplanan 5 tır insani yardım malzemesi dualarla uğurlandı.

Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 5 tır insani yardım malzemesi Haleplilere ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş'a gönderildi.

Ulu Camii’nde düzenlenen uğurlama töreninde konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'de, Halep için toplanan 5 tır yardım malzemesinin gönüllü vatandaşların destekleriyle toplandığını belirtti.

Vatandaşlar tarafından toplanan yardımların AFAD sorumluluğunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade eden Güven, " Afşin’de, Suriye'nin Halep şehrinde bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere gönderdik. Bütün hemşerilerime yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yardım kampanyasının düzenlenmesinde ve lojistik destek sağlayan Büyükşehir Belediyemize, vatandaşlarımızın yardımlarını organizeli bir şekilde toplayan Hayrat Vakfı yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bu yardımların yerlerine ulaşacağından eminiz. Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak'ın sorumluluğundaki AFAD Kurumu her türlü organizeyi yapıyor ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin yarasını sarıyor. Toplanan yardımların bir parçası zayi olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır. Türk milletinin ne kadar hayır sever insanlar olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Allah devletimizi var etsin." diye konuştu.

Afşinli vatandaşlara, toplanan yardımlardan dolayı teşekkür eden Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru ise, "Öncelikle gayretlerinizden ve göstermiş olduğunuz büyüklükten dolayı teşekkür ediyorum. Geçen yıl Bayırbucak Türkmenleri için yapmış olduğumuz yardım kampanyasını bu yıl Halep için yaptık. Bayırbucaklı kardeşlerimiz için geçtiğimiz yıl 10 tırımızı göndermiştik. Halepli kardeşlerimiz için ise gayretlerinizle 5 tırı hazırladık ve inşallah oradaki kardeşlerimize ulaşacak. Bu tırların içerisinde 1 tır un, 1 buçuk tır gıda yardımı geriye kalan tırlarımızda oradaki kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu battaniye, giyim eşyası ve muhtelif eşyalar bu tırlar içerisinde hazırlandı. İnşallah oradaki kardeşlerimize ulaşacak ve onların bir nebze olsun belki yaralarına bir merhem olacak." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından toplanan yardımlar Halep'e ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş'a gönderildi.

Törene, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, kamu ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi