Yaz ayının gelmesiyle düğün sezonu heyecanı başladı. Çiftler ve ailelerin gelinlikten ve damatlığa, çeyizden, araba süslemesine kadar heyecan dolu koşuşturmaları hızla sürüyor.

Afşin’de Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen düğünler kaldığı yerden devam ediyor. Aynı gün içerisinde bazen 15 düğün yapılmakta.

- Çiftlerin ilk adresi gelinlikçiler

Evlenecek çiftlerin uğrak yerlerinden biri olan gelinlikçiler ise gece saatlere kadar mesai yaparak talebi karşılamaya çalışıyor. Bölgenin en büyük gelinlik mağazalarından birini işleten Aysimaa Gelinlik sahibi Emrah Gümüş, düğünlerin tekrar başlamasının kendilerini memnun ettiğini ve gelen siparişleri bir an önce bitirmek için mesai yaptıklarını ifade etti.

Herkesin kendi zevkine göre gelinlikleri tercih ettiğini dile getiren Gümüş, gelinlik seçimlerinde güzel ve özenin başta gelen kriterler olduğunu belirtti. Gümüş, “Uzun zamandır düşündüğüm fakat bu sene açmaya nasip olan gelinlik mağazamız bölgenin en gözde gelinlik mağazalarından biri. Bu sene modellerde yenilenmeye ve farklılaşma oldu. Gelinlikçilerde eskiye oranla renk seçimi olarak artık kar beyazı değil kırık beyaz ve krem rengi tercih ediliyor. Taşlı modeller, incili modeller, güpürlü ve dantelli modeller bin 500 liradan başlayan fiyatlarla her bütçeye uygun gelinliklerle herkesi memnun etmeye çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak güpürlü modeller isteniyor. Güpürlü gelinliklerin fiyatları ise 2 bin liradan başlıyor. Boncuklu ve dantelli ürünler ise 2 bin 500 TL den başlıyor” dedi.

Çeyiz Telaşı Piyasaya Can Veriyor

Ramazan ayının geride kalması birlikte düğün yapacaklar da evliliğe ve nikâh işlemlerine hız verdi. Yaz ayında artan düğünler, mobilya sektörünü de hareketlendirdi.

Alinda Halı Sahibi Lütfü Kalkan, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle düğün alışverişlerinin daha az yapıldığını söyleyerek, “Yaz ayında düğünlerde patlama yaşanıyor. Bu durum, sektörümüze de yansıyor.” dedi.

Her keseye uygun ürün olması nedeniyle evlenecek her çiftin Alinda Halı Mağazasına uğradığını belirtti.

Düğün Alışverişinde Söz Sahibi Kadın

Evlenecek çiftleralışveriş çıktıklarında kadınların daha çok söz sahibi olduğunu belirten Kalkan, normal sezonda her yıl ortalama binlerce çiftin evlendiğini ifade etti.

Çiçekçiler düğünleri renklendiriyor

Düğünlerin olmazsa olmazları olan gelin arabasını süslemesi için çiftler çiçekçilere koştu. Güneş Çiçekçilik Sahibi Alirıza Güneş, çiçek sezonun açılmasından oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Çiftler araba süslemelerinde oldukça farklı ve dikkat çekici seçenekler aradıklarını, araba önlerine çiçek dışında düğün sahiplerinin getirdikleri ayıcık, papyon, gelin ve damat gibi süs eşyaları da kullandıklarını söyleyen Güneş, “Farklı olarak evlenecek çiftlerin baş harfleri papatya ile yazıyoruz. Fiyatlar süsleme modellerine ve çiçeğin kalitesine göre farklılık gösteriyor. Yeni evlenecek çiftlerimize mutluluklar diliyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Çeyrek ve Yarım Altın Rağbet Görüyor

Uzun zamandır düşük fiyatını koruyan altın, düğün evlerinin olmazsa olmazı.

Geçen yıla oranla bu seneki fiyatlarda düşüş yaşandığını ifade eden Başak Kuyumcu sahibi Namık İnal, en çok tercih edilen altın türünün çeyrek ve yarım altın olduğunu belirtti.

İnal, “Ramazan ayının bitmesiyle düğün sezonu açıldı. Afşin’de yoğun bir şekilde altın satışları devam ediyor. Altın satışları rekabetli bir sistemle var. Çeyrek ve yarım altın satışları diğer altınlara oranla daha fazla. Altında ki ani düşüş düğün yapacak ailelerin yüreğine adeta su serpti. Dolar’a endeksli olarak bir inip bir çıkan altın piyasası son günlerin en düşük dönemini yaşıyor. 155’lere kadar çıkan altın en son 139’lara kadar indi. Bu nedenle düğünü olacak ve altına yatırım yapacakların bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ederiz. Olası  bir dolar ve ons’un hareketliliği altını yukarı yönde etkileyecektir. Bu nedenle düğünü olacak aileler ve yatırımcılar bu düşüşü iyi değerlendirmelerini geç kalmamalarını tavsiye ederim” dedi.

Yeni evlenecek çiftlere mutluluklar dileyen İnal, sevgi ve saygı çerçevesinde bir yuva kurmalarını temenni etti.

Emlak Sektörü De Hareketlendi

Düğünlerin başlamasıyla birlikte birçok sektörde olduğu gibi emlak sektöründe yüzü gülmeye başladı.

Yüz kişiden doksan kişi evi kiralamayı tercih ediyor diyen Emlakçı Yusuf Kenan Dikici, cümlelerini şu şekilde sürdürdü: " Yeni evlenen çiftler maddi durumlarına göre hareket ediyorlar. Kimisi ev alıyor kimisi de kiralıyor genel itibarıyla çiftler ev kiralıyor. Evlerin kira bedeli en düşük 400 TL'den başlayıp 700 TL'ye kadar evler var." açıklamasın da bulundu.

Editör: Haber Merkezi