Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Amerika’nın ürünlerine karşı boykot çağrısına destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısı üzerine harekete geçen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, belediyenin sosyal tesis ve işletmelerinde Amerika Birleşik Devletleri ürünlerinin yerine yerli ürünlerin ve içeceklerin satılması talimatını verdi.

Afşin Atatürk Parkı'ndaki kafeteryada bulunan ABD menşeli birçok ürünü kendi eliyle toplayan ve satılmasını yasaklayan Belediye Başkanı Güven, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısına karşılık verdik. Belediye sosyal işletmelerimizde Amerika kökenli ürünlerin hiçbiri kullanılmayacak ve satılmayacak." dedi.

Amerika'nın en büyük sermayesinin 'CocaCola' olduğunu dile getiren Güven, "Kapitalizm ve sömürünün en büyük sermayesi olan ürünlerin başında CocaCola geliyor. Bundan sonra belediyede hiç bir şekilde bu ürünler bulunmayacak. Tüm halkımızın bize destek olacağına inanıyoruz. Bu milli bir mesele oldu ve halkımızın bu seferberliğe, ekonomik mücadele katkı sunacağına inanıyoruz. İşletmelerimizde kola olacak ama 'Kola Turka' satılacak, yerli ürünler bulunacak. Belediye olarak Amerikan sermayesine katkı sunulmasını izin vermiyoruz. Bu sadece bir içeceğe yönelik alınan bir karar değil, elektronik eşyalar olmak üzere tüm ABD menşeli ürünlere karşı tutumumuz aynı olacak. Tüm halkımızın da bu kampanyaya destek olmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yerli ürünlerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Güven, şunları söyledi:

"Ülke olarak, millet olarak dışarıdan gelen her şeye hazır. Ülkemizde ekonomik saldırılar var ve saldırının başında da Amerika var. Yerli sermaye ile üretilen meşrubat, gıda, temizlik ve elektronik ürünlerimiz var. Bu ürünleri daha çok kullanarak paramızın ülkemizde kalmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bizde ABD sermayeli ürünleri bitti, satmıyoruz."

 Güven, konuşmasının ardından ABD menşeli ürünlerin bulunduğu buzdolabını boşaltarak, yerlerine yerli ürünlerin bırakılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi