Afşin Belediyesi tarafından 3 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Rabia Parkında düzenlenen iftar sofrasında Afşinli vatandaşlar orucunu açtı.

Afşin Belediye tarafından her yıl geleneksel olarak hazırlanan iftar sofrası bu yıl da Rabia Parkı'nda kuruldu. Alanı dolduran ilçe sakini binlerce kişi görevlilerce dağıtılan yemekleri alarak akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açtılar.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerine ilişkin, "Bu ülkenin Afrin kahramanına, bu ülkenin 15 Temmuz kahramanı bir generale 'Senin apoletlerini sökerim' diyor. Sen kimsin? Sen kimin apoletlerini söküyorsun." dedi.

Ünal,16 yıldan beri beraberce bir mücadele verdiklerini, bu mücadelenin milletin gerçekleştirmek istediği idealleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Büyük davalara talip olanların, büyük düşünenlerin küçük hesaplarla uğraşamayacağını, kişisel meselelerle uğraşamayacağını, "sen ben" kavgası yapamayacağını dile getiren Ünal, derdi, davası, kavgası ve imanı olanların büyük işlere, büyük dönüşümlere, büyük değişimlere talip olacağını aktardı.

Ünal, "Büyük değişimler, tarihi değişimler büyük liderlerle gerçekleşir. Büyük liderlerle büyük teşkilatlar yol yürür. Bugün burada bulunanlar Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürüyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarısınız. O yüzden büyük düşünmek zorundasınız. Küçük hesaplar yapamayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına ittifakla bir aday çıkarmak istenildiğini anımsatan Ünal, bu kesimin "Çatıydı, kapıydı, ve pencereydi" derken bu adayı çıkaramadığını, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceklerini anladıklarında da "Bari Meclis ile ilgili bir çalışma yapalım" diyerek Meclis için bir ittifak kurduklarını belirtti.

Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na olan söylemlerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisinin cumhurbaşkanı adayı, genel başkanıyla ilgili mesele memleket meselesi olmayınca, mesele kişisel kavgalar olunca, 'Çıkacaksın yenileceksin. Çıkacaksın yenileceksin. 8 defa yenileceksin vazgeçmeyeceksin. Böyle bir şey olmaz' dedi. CHP'nin 8 defa yenilen genel başkanının karşısına genel başkan adayı olarak çıkan bu kişi yenildi mi? Yenildi. Kime yenildi? Cumhurbaşkanımızın karşısında 8 defa seçim kaybetmiş genel başkanın karşısında genel başkanlık seçimini kaybetti. Şimdi çıkmış 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' diyor. Bu size komik gelmiyor mu? Sen önce bir genel başkan ol, ondan sonra bakarız."

- "Sen kimin apoletlerini söküyorsun"

İnce'nin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerine de tepki gösteren Ünal, "Bu ülkenin Afrin kahramanına, bu ülkenin 15 Temmuz kahramanı bir generale 'Senin apoletlerini sökerim' diyor. Sen kimsin? Sen kimin apoletlerini söküyorsun. Bunu sana Amerika'dan arayıp ismini açıklayamadığın yetkili mi söyledi? Sen onların talimatıyla mı iş yapıyorsun? Sen Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir bireyi olarak nasıl böyle bir ifade kullanabilirsin?" diye konuştu.

Mahir Ünal, her bir teşkilat mensubunun büyük derdi ve mücadelesi olduğunu belirterek, "Karşımızda kendi kişisel hesaplarını, cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden, parti hesaplarını görmek isteyenler millet tarafından gereken ders verildiğinde umarım bu dersi alırlar." dedi.

Milletin "arif" olduğuna dikkat çeken Ünal, "16 yıldan beri millet ne diyor? Yaparsa yine AK Parti yapar diyor. 16 yıldan beri bu ülkenin sorunlarını çözdünüz. Sıkıntılarını aştınız. Bundan sonraki sorunları da yine bu kadrolar çözecektir. Yine AK Parti kadroları çözecektir. O yüzden yolumuz uzun. Yapacak daha çok işimiz var." ifadelerini kullandı.

İftar öncesinde AK Parti seçim bürosunu da ziyaret eden Ünal, Rabia Parkı'nda iftar hazırlığı yapan vatandaşlarla da sohbet ederek, "tekne orucu" tutan bir çocuğa harçlık verdi.

Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere ve iftar sofrasına katılanlara teşekkür eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "AK Parti ailesinin tüm teşkilatlarına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte çok önemli olan her iki seçim içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturacak milletvekillerinin Seçimi çok önemli. İnşallah hep birlikte çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde yürüteceğiz. Bu birliktelik sonsuza dek yaşayacak." diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, " Bugün burada Afşin’imizin güzel insanlarıyla birlikteyiz. En son seçimleri hatırlarsak ilçelerimiz arasında oy oranını en çok arttıran ilçe unvanımız Afşin’deydi. İnanıyorum ki 24 Haziran’da da bu teşkilat mensubu kardeşlerim Afşin’i en güzel şekilde temsil edecek ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oyu buradan gönderecek diye inanıyorum. Bunun için de hep beraber çalışmamız gerekiyor. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. İdrak edeceğimiz Kadir Gecemizi şimdiden tebrik ediyorum. Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum, kurtuluşumuza vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum. "dedi.

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında orucunu açan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "İftar soframızda bizi yalnız bırakmayan birlik, beraberliği ortaya koyan bütün vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Güven , "Yaptığımız hizmetleri ve yapacağımız hizmetleri burada anlatmayacağım. Sizlerin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, Rabbimden bizleri bayrama ulaştırmasının temennisinde bulunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz." diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, Afşin'e yapılan hizmetlerden dolayı Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a teşekkür etti.

İftar Programına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, İlçe teşkilatı, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi