Zeytin Dalı Harekatı’nın 49. gününde TSK ve ÖSO, Afrin’e girdi. Şavarighat, Melkiye, Halobu, Kurt Farmez, El Caviz, Anab ve Meryemiyn köylerini alan birliklerimiz Afrin merkezden ilk köyleri kurtarmış oldu. Mehmetçik, ilçe genelinde elektrik ve temiz su ihtiyacını karşılayan tek kaynak olan 17 Nisan Barajı’nın bulunduğu noktayı da ele geçirdi.

Zeytin Dalı Harekatı’nda terör örgütü PKK/PYD’ye göz açtırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün Afrin’e girdi. Harekatın 49. gününde TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat, El Caviz, Anab ve Melkiye köylerini kurtardı. Söz konusu yerleşimler, Zeytin Dalı Harekatı’nda ilçe merkezinde ele geçirilen ilk köyler oldu.

Bütün cephelerde PKK’ya ağır darbeler indirerek 3171 teröristi etkisiz hale getiren Mehmetçik ve ÖSO, ilk kez Afrin merkezine bağlı 3 köyü de temizledi. Böylece birlikler fiilen Afrin’e girdi. Mehmetçik ve ÖSO, Cinderesi beldesinden sonra dün Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat, Anab ve Melkiye köylerini teröristlerden temizledi. Dünkü önemli gelişmelerden biri Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünün PKK’dan alınması oldu. Köy sınırları içinde, Afrin geneline su sağlayan 17 Nisan barajı da bulunuyor.


Baraj ele geçti
Afrin’i 4 koldan kuşatan Mehmetçik ve ÖSO, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü terörden arındırdı. Böylece 17 Nisan Barajı’nın bulunduğu nokta da ele geçmiş oldu. Baraj göletinin batı kısımları ise halen teröristlerin işgalinde bulunuyor. 17 Nisan Barajı, Afrin’in kuzeyinde Şeran belde merkezinde bulunuyor. İlçe genelinde elektrik ve temiz su ihtiyacını karşılayan tek kaynak niteliğinde. 1977 yılında inşa edilen baraj, Şeran ve Afrin’in elektrik ihtiyacının yaklaşık üçte birini sağlıyor.

Tel Rıfat - Afrin yolu kapandı
TSK ve ÖSO akşam saatlerinde de ilçe merkezine bağlı Kurt Farmez ve Meryemiyn’i teröristlerden arındırdı. Meryemiyn’in alınmasıyla Tel Rıfat-Afrin hattı kapanmış oldu. Meryemiyn’den sonra ÖSO ve TSK’ya bağlı birlikler terör örgütü tarafından Şerok Apo olarak değiştirilen Matar Minnag havalimanına yöneldi.

162 nokta elde
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 5’i belde merkezi, 127’sı köy, 31’i kritik nokta olmak üzere toplam 164 bölgeyi kontrol altına aldı. Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırılmasından sonra bir ÖSO mensubu, bölücü terör örgütü PKK’nın ele başı Abdullah Öcalan ve teröristlerin fotoğraflarını indirdi.

İlçede yığınak
PKK/PYD’nin yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor.
 

Editör: Haber Merkezi