İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etmek için başlatılan "Adeviye Nöbeti" Kahramanmaraş'ta beşinci gününde devam ediyor.
Akşam namazının ardından Ulu Cami Meydan'ında toplanan platform üyeleri ile çok sayıda vatandaş, "Rabia" işaretleri yapıp, ellerinde Mısır, Suriye ve Filistin halkını destekleyen döviz ve pankartlarla slogan atıp dua etti.
Kadın ve çocukların da katıldığı nöbet, sabah namazına kadar devam ediyor.
Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, burada yaptığı konuşmada, Adeviy nöbetlerinde insanların matem tutmak için gelmediğini, "İhvan'a selam direnişe devam" demek için geldiğini söyledi.
Direniş rüzgarının dalga dalga tüm Anadoluyu sardığını vurgulayan Kayan, şunları kaydetti: "Ümmet yeniden diriliyor. Ortak hedeflerimize birlikte yürümek için burdayız. Adeviye Nöbeti Türkiye'nin bir çok şehrinde ve İslam coğrafyasının bir çok beldesinde devam ediyor.
Biz tüm benliğimizle, kardeşliğimize yeniden ruh verebilmek ve kardeşlik bilincini yeniden ayağa kaldırabilmek için rabbimizin bize sunduğu bu fırsatı iyi değerlendirmek zorundayız. Dünyanın dört bir tarafından insanlık ölürken biz insanlığın ölmediğini göstermek için Adeviye nöbetindeyiz. İnsanlar ölür ama insanlık ölmez" dedi.
"Ezher kendini bitirdi, sınıfta kaldı" -
Eskiden insanların çocuklarını eğitim almak için Ezher'e gönderdiği artık çocukların eğitim için Adeviye gönderileceğini dikkati çeken Kayan, son yaşanların bunu ortaya çıkarttığını ifade etti.
El Ezher Üniversitesi Şeyhi Ahmed et-Tayyip'e yönelik eleştirilerde bulunan Kayan, "Ezher kendini bitirdi, sınıfta kaldı. Ezher şeyhi ihaneti tercih etti. Ama biz Adeviye'yi tercih ettik. Adeviye rüzgarı esiyor dünyanın her bir yanında. Bu rüzgar özgürlük rüzgarıdır. Direniş rüzgarıdır. Evrensel İslam kardeşlik rüzgarıdır" ifadesini kullandı.
 
Osmanlı yıkıldı, zulümler arttı -
İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü avukat Haki Demir ise İslamın son kalesi Osmanlı yıkıldıktan ve tasviye edildikten sonra İslam coğrafyası ve ümmetin, her gün ağır acılar ve zülümler yaşadığını belirtti.
Allah'ın rahmetinin Rabia Meydanı'na indiğini düşünenlerden olduklarını dile getiren Demir, şöyle konuştu: "Oraya inen rahmetten bize pay ayrılması için yerimizden kımıldayacak kadar bir faaliyete geçmek için bu platformu kurduk. Şu anda yer yüzünden duaları kabul edilen, Müslümanları zulüm altında olan ve yakın zamanda Rabia Meydanı'nda toplanarak mermilere hedef olan ve şehit vermiş olan kişilerin hem dualarını kabul edildiğini hem de Allah'ın rahmetinin oraya indiğini düşünüyoruz."
Demir, bu platformu kurmalarındaki amacın duası kabul olan zulüm altındaki Müslümanların kendilerine dua edenlere de dua edecekleri ümidi olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi