AK Parti ve CHP, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı başvurularını almaya başladı.

Seçim Hükümetinin kurulmasının ardından seçime girecek siyasi partilerin hazırlık süreci başladı. Başvuruların ilk gününde AK Parti Genel Merkezi önünde herhangi bir hareketlilik gözlemlenmedi. AK Parti'de 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday adayı başvuruları bu sabah başladı. AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, AK Parti Genel Merkezi'ne ya da il başkanlıklarına başvurularını şahsen yapabilecek.

AK Parti'de, erkek aday adaylardan 5 bin, gençler ve kadınlardan 2500 lira ücret alınırken, engellilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor. 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde 70 isim aday olamamıştı. 3 dönem kuralı 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimi için geçerli olmayacak. Ayrıca, 7 Haziran'da 3 dönemi tamamlayanlar da yeniden aday olabilecek.

AK Parti'de süre 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'da sona erecek.

CHP’de Son Gün 7 Eylül 2015 Pazartesi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği adaylık başvuruları bugün başladı.

CHP’den 1 Kasım‘da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular başladı. Adayların 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar CHP Genel Merkezi’ne başvuru yapmaları gerekiyor. Siyasi Partiler Yasası, Parti Tüzüğü ve Milletvekili Aday Saptama Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylık başvurusunda bulunacak kadın ve gençlerden 2 bin 500 TL, diğer başvurulardan 5 bin TL ödenti alınacak. Engelli adaylardan özel ödenti alınmayacak.

Milletvekili aday adayları Adaylık Başvuru Belgesini imzalayacak. Aday adayları başvuru sırasında yatırdıkları adaylık özel ödentisini hiçbir şekilde geri istemeyeceklerini, herhangi bir nedenle aday listesinde yer almamaları veya çekilmeleri halinde de ödentinin iadesini talep etmeyeceklerini taahhüt edecek. Aday adaylarının buna ek olarak milletvekili seçildikleri takdirde maaşlarını aldıkları zaman ödentinin iki katını da partiye ödemeyi ayrıca taahhüt etmeleri gerekecek.

Editör: Haber Merkezi