Afşin Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2017 yılının ilk 6 ayında 190 çiftin nikah merasimini gerçekleştirdi.

Afşin’de Ocak-Haziran ayları arasında evlenmek amacıyla belediyenin evlendirme memurluğuna 190 çift başvuru gerçekleştirdi.

2016 yılında 592 çift dünya evine girdi

2017 yılının ilk altı ayında 190 çiftin nikah masasına oturarak dünya evine girdiği Afşin’de, 2016 yılında  592 çift hayatlarını birleştirdi.

 Afşin Belediyesi Evlendirme Memuru Ahmet Gül, başvuru yapan çiftlerin nikah akitlerinin yerine getirildiği kaydetti.

Evlendirme Dairesinde, Mehmet Demir (21) ve Hatice Özdoğan (18) nikah merasimini gerçekleştiren ve çifte mutluluklar dileyen Evlendirme Memuru Ahmet Gül, bu yıl içerisinde 190 çiftin nikah işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Afşin Belediyesi olarak evlenmek için başvuruda bulunan çiftlerin  en kısa zamanda nikah akitlerinin yerine getirildiğini ifade eden Gül,  “Afşin Belediyesi olarak 2017 yılının ilk 6 ayı içerisinde 190 nikahımızı tamamladık ve aile cüzdanımızı teslim ettik. Çiftlerimizi bir ömür boyu mutlu olmalarını arzu ederek nikah merasimlerini gerçekleştiriyoruz. Bizlerin arzusu, saygı ve sevgi çerçevesinde birbirlerine hayat arkadaşlığı etmeleridir. Bu manada nikahlarımız bizim için çok anlamlı. Nikahını kıydığımız çiftlerimizin çoğu Ramazan Bayramı’nın ardından düğünlerini yapacaklar. Kurulan her yuvanın vatanımızın birliğini muhafaza edecek, milletimizin bütünlüğünü koruyacak ve kutsal değerlerimize sahip çıkacak bir aile yuvası olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Evlenen bütün çiftlerimize sevgi, saygı ve anlayış içinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum" dedi.

Nikah başvurusu için istenilen evraklar ise, şöyle:

Afşin’de ikamet eden çiftler için;

Çiftlerden birinin yerleşim yeri adresinin Afşin Belediyesi sınırları içerisinde olması halinde,

Sağlık Raporu: Çiftler birlikte Aile Hekimlerine giderek evlenme işlerine mahsus sağlık raporu alacak,

Evrak Ücreti Makbuzu: Afşin Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak servisine giderek 136 TL nikâh evrak ücreti makbuzu alacaklardır.(Not: Bu ücret her yıl değişmektedir)

Vesikalık Resim: (Evlenme izin belgesi isteyenler 4 adet) : Resimler Evlenme Yönetmeliğine uygun (Başörtülü resimler alın ve çene açıkta olmak şartıyla) renkli ve son 6 ay içerisinde çektirilmiş normal vesikalık fotoğraf.

Not: Biometrik, üniformalı ve fotokopi resimler kabul edilmeyecektir.

Nüfus Cüzdanı: Çiftler son medeni hali işlenmiş TC kimlik nolu resimli nüfus cüzdanları aslı getirilecek.

Aile Cüzdanı Ücreti: Afşin Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak servisine giderek 136 TL nikâh evrak ücreti makbuzu alacaklardır.(Not: Bu ücret her yıl değişmektedir)

NOT: Bu evrakları tamamlayan çiftler birlikte Evlendirme Memurluğuna gelerek Nikâh günü alacaklar.

Afşin İlçesi Dışında İkamet Eden Çiftler İçin

Her ikisinin de yerleşim yeri adresleri Afşin Belediyesi dışında ise çiftlerden birinin bağlı olduğu belediyenin Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat ederek Evlenme İzin Belgesi getirecekler.

Çiftlerden Biri Afşin İlçesi Dışında İkamet Ediyorsa

Çiftlerden biri il dışında ikamet ediyorsa ve Afşin Belediyesine nikâh müracaatı yapmaya gelemiyorsa;

Bulunduğu yerden resimli, kaşeli ve doktor onaylı evlenme işlerine mahsus sağlık raporu alacak,

Bir yakınına veya nişanlısına herhangi bir noterden evlenme işlemlerine mahsus vekâlet verecek (nüfus cüzdan onaylı vekâlet),

4 adet vesikalık fotoğrafla birlikte Afşin Belediyesi evlendirme memurluğunda işlemleri yürütmek üzere nişanlısına veya vekâleti verdiği kişiye gönderir;

Buradaki kişide gönderilen evraklar ile birlikte kendi sağlık raporunu alıp, vekalet kendine verilmemişse vekâlet verilen kişiyle birlikte müracaat yapabilir.

SOYADI: Evlendikten sonra, önceki soyadını evlilik soyadı ile birlikte kullanmak isteyen kadınlar; 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 187.maddesi uyarınca, birimimizce verilen 2 adet matbu dilekçeyi dolduracaklardır.

Bekleme Süresi Nedir?

Türk Medeni Kanunu`na göre boşanan kadının tekrar evlenmesi için beklemesi gereken süredir. Boşanmanın kesinleşmesinden önce, tarafların doğacak çocuğun babasının belirlenmesinde ortaya çıkacak karışıklıkların engellenmesi amacıyla konulan maddedir.

Bekleme Süresi Ne Kadardır?

Dul veya boşanmış kadının evlenebilmesi için (10 ay) 300 günlük bekleme süresinin geçmesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi