Afşin’de “3 Aralık Dünya Engeliler Günü” nedeniyle program düzenlendi.
 
Özel Feyzan Özel Rehabilitasyon merkezi tarafından düzenlenen programa Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, eğitimciler ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Afşin Anaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat. “Hepimiz birer engelli adayıyız. Hiç kimse garanti veremez ki, ben sağlamım, ben şöyleyim veya böyleyim diye, bir anlık dalgınlıkla başımıza bir olay gelir ve bizlerde bir engelli olabiliriz. Bizler bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve engelli insanlarımızı topluma kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı göstermemiz gerekmektedir. Bu organizasyonda emeği geçen ve katkıda bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Okul Müdürü Güneş Söyler, şunları kaydetti:
“Bugün 3 Aralık dünya engelliler günü. Engel nedir sizce, yürüyememek, duyamamak ya da anlayamamak mıdır? Bence engel sevgisizliktir ve tüm engelleri kaldırmanın yolu şefkat ve sabırdır. Çocuklarınızı her zaman ve her haliyle sevin, onları asla diğerleriyle kıyaslamayın. Evet; yürüyemeyen ya da konuşamayan bir çocuğunuz olabilir ama hangi haliyle olursa olsun o size ait bir candır. Bazen konuşmasa da duymasa da sizlere bakışlarıyla her şeyi anlatırlar. Yeter ki onları görmek isteyin, duymak isteyin .Engel beynimizde başlar ve biter .Öğrenmekte zorluk çeken, ya da öğrendiklerini aktaramayan kişi engelli değildir .Özel ilgiye daha üstün bir çabaya ihtiyacı var demektir. Ve unutmayın özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz. Çocuklarınızı yapamadıkları ile değil yapabildikleri ile ve size benzer yönleriyle görün. Bu hayatta hepimizin ayrı ayrı imtihanı var ve belki de sizin imtihanınız engelli bir çocuğa sahip olmaktır. Bu yüzden Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklarınızı sevin koruyun ve onları sabırla şefkatle anlamaya çalışın. Çünkü onların ihtiyacı olan pahalı oyuncaklar, rengârenk kıyafetler değil sadece sizden gelen ilgi ve sevgidir. Bu dünyaya engelsiz gelmiş olabiliriz fakat yarın ne olacağını kimse bilemez. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ,tüm personelime ve saygıdeğer kurucularıma teşekkür eder ..bu mesleğe kendini adamış ve bu yolda yorulmak nedir bilmeyen personelle çalıştığım için mutluluğumu belirtmek isterim.” dedi.
Konuşmalar ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, yazı ve çeşitli etkinliklerle program son buldu.
Editör: Haber Merkezi