Afşin'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Budan'ın çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, törende yaptığı konuşmada, cennet vatanın,  bölünmez bütünlüğü uğruna mücadeleler veren ve Türk milletinin şanlı tarihini yazan aziz şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu belirtti.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Türk milletinin şehitliğin ve gaziliğin ne anlama geldiğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyleyen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özden, " Dünyanın hiç bir yerinde insanların bilerek kendilerini tankların altına atmaz, kurşunların önüne geçerek vücutlarını siper etmezler. Bunun hiçbir örneği yoktur." dedi.

Şehit ve gazi olma adına darbe girişiminde halkın göstermiş olduğu mücadelede göz yaşartıcı ve göğüs kabartıcı hadiseler cereyan ettiğine değinen Özden, " Bizler halkımızla ne kadar iftihar etsek azdır. Geçmişte atalarımızın göstermiş olduğu fedakarlığı günümüzde yurdumuzun her yerinden insanlar din, dil ve mezhep ayırımı yapmadan bu vatanın bölünemeyeceğini gösterdiler. Bizler şehitlerimiz ve gazilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Gaziler Günü münasebetiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Törene, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, kamu ve kurum amirleri ile Afşinli gaziler katıldı.

Kaymakam Budan, Gazileri Makamında ağırlardı

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, törenin ardından gaziler ile Afşin Şehit ve Gazi Aileleri Temsilcisi Cuma Köseyi makamında ağırladı.

Burada konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ahrete intikal etmiş kahraman gazilerimizi,terör saldırısı sonucu cennet-i alaya uğurladığımız şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi