Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, 'Camiiler ve Din Görevlileri' haftası münasebetiyle tüm İslam âleminin haftasını kutladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ olarak belirlendiğini söyleyen Müftü Yıldırım, "Camiyi hayatın içine doğru çekebilmek veya insanlarla camii arasındaki yakınlığı sağlamak için kutlanmaktadır."dedi

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Yıldırım, "1986 yılından beri 'Camiler Haftası' olarak kutlanan bu hafta cami hizmetlerinde bulunanları hayırla yâd etmek, camiyi hayatın içine doğru çekebilmek veya insanlarla camii arasındaki yakınlığı sağlamak için her yıl farklı temalar çerçevesinde kutlanmaktadır. 2003 yılından bu yana da bu haftanın ismi 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak değişiklik yapılarak kutlanmaya başlanmıştır.” açıklamasında bulundu.

Camilerin, insanın hayatında çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, şu sözlerle camiinin önemine vurgu yaptı:

" Omuz omuza saf tutularak kılınan her namazda, statülerin ve farklılıkların; eşitlik ve kardeşlik çizgisinde buluştuğu bir mana yaşanmaktadır. Dolayısıyla camilerin fiziki varlığı ve işlevleri kadar, bireyi ve toplumu inşa eden yönü de göz ardı edilmemelidir. Camiler Allah'ın evi olarak kabul edilmektedir. Kâbe'nin asıl adı Beytullahtır, camiler de şubesidir."

Yıldırım," Milletimiz asılardır bakımı ve tadilatıyla ilgilenmiştir. Camileri kendi evinden daha da özen göstermiştir. Milletimiz ülke içinde ve dışında birçok cami yaptırmıştır ve yaptırmaktadır."dedi.

Yıldırım, 1986 yılından beri bu cami hizmetlerine gönül veren, hizmet ve emek veren insanları anmak onları hayır dua ile yâd etmek için Diyanet İşler Başkanlığı ihdas etti.  Camiler ve Din Görevliler Haftasını, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını ve cami hizmetlerinde katkısı bulunan bütün din kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizi camisiz ve cemaatsiz bırakmasın, ezanlarımızı susturmasın diyerek bu haftanın hayırlara vesile olsun." açıklamasında bulundu.

Camiler Haftasında yapılacak olan hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum diyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Y ıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Cami,Şehir ve Medeniyet Temasının işleneceğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi