Afşin'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Önceki gün gece saatlerinde yağmaya başlayan kar yağışı ilçe merkezi ve köylerde etkili oldu.

Afşin’i etkisi altına alan karın kalınlığı ilçe merkezinde 25 santimi bulurken kırsal yerlerde 50-60 santimetreyi buldu. Birçok mahalle yolu ulaşıma kapanırken ekipler yolu tekrar açmak için büyük çaba sarf etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Kar ayrıca elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. İlçeye uzun süre elektrik verilemedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi kar mesaisi yaptı.

Afşin Belediyesi temizlik ekipleri yoğun kar yağışı ile birlikte tüm ana arterlerde ve yollarda kar küreme, kaldırma ve tuzlama işlemleri yaptı.

Atatürk caddesi, Elçibey Caddesi, Nazım Kaynak ve Mahzuni Şerif bulvarları ile Hastane yolunda Afşin Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri ara vermeksizin yolların kapanmaması için mücadeleye etti.

İki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Afşin Belediyesinin kar mesaisi yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, " Uzun zamandır bölgemizde böylesine etkili bir kar yağışı olmuyordu. Bizler kar yağışının bir nimet olarak yeryüzüne indiğini biliyoruz ve bundan şikayetçi değiliz. Kar yağışından dolayı yollarımız ve kaldırımlarımız kapandı. Afşin Belediyesi Fen İşleri ve temizlik ekibi olarak kar temizleme çalışmaları yapıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından ana arterlerimiz ulaşıma tamamen açıldı. Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz ise ana arterlerin kaldırımlarında kar kürüme çalışması yapıyor. Vatandaşımıza rahat bir yaşam ortamı kazandırmak için yoğun bir şekilde devam edecek" açıklamasında bulundu.

Başkan Yardımcısı Karataş, araç sahiplerinin gerekmedikçe yollara çıkmamaları veya çıkan araçların kış lastiği ve zincirlerin bulundurulması konusunda sürücüleri uyardı.

Kırsal mahallerde etkisini gösteren kar yağışı yollarının kapanmasına neden oldu. Kar yağışının beraberinde etkili olan tipi nedeniyle birçok mahallenin ilçeyle bağlantısı kesildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Afşin Yol Şube Müdürlüğü kırsal mahallelerde ulaşım açılması için yoğun mesai yaptı.

Eğitime kar engeli

Afşin'deki tüm okullarda, etkili kar yağışı nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim gören okullarımızda ve ilçe merkezimizdeki okullarda 9 Ocak Pazartesi günü için tatil kararı alındı." dedi.

Aşırı kar yağışı nedeniyle ilçenin birçok yerinde elektrik tellerinde kopma meydana geldi.

Elektrik kesintileriyle alakalı açıklamada bulunan AKEDAŞ Dağıtım A.Ş Bölge Müdürü Süleyman Öner, Afşin ilçe merkezi ve mahallelerde aşırı kar yağışı nedeniyle iletken kopması meydana geldiğini belirterek, her hangi bir kazaya ve olumsuz olaya sebep verilmemesi için AKEDAŞ tarafından kontrollü bir şekilde elektrik kesintisi uygulandığını belirtti. Öner, elektrik arıza ekiplerinin, elektriğin biran evvel verilmesi için bölge bölge çalışmalar yaptığını ifade etti.

Kar yağışı beraberinde güzellikleri de beraberinde getirdi.

Afşin'i beyaz örtüyle kaplayan kar, kartpostallık görüntüler ortaya çıkarttı. Kardan adam yapan esnaf ise kar yağışını eğlenceye çevirdi. İlçedeki elektrik kesintisini de fırsat bilen esnaf, Atatürk Caddesindeki bankta oturan kardan adam yaptı.

Editör: Haber Merkezi