Türkoğlu ilçesinde bir pamuk deposunda çıkan yangın nedeniyle Adana-Kahramanmaraş karayolu ulaşıma kapandı. Ulaşım ilçe merkezinden sağlanmaya çalışılırken, yangın henüz kontrol altına alınamadı.
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş-Adana karayolunun geçtiği Türkoğlu ilçesi girişinde, Mehmet Doğan'a ait pamuk deposunda dün 02.00 sularında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması yapılan depoda 21.30 sularında rüzgarın da etkisiyle yeniden yangın çıktı. Alevler, kısa sürede diğer depoya da sıçradı.
Kahramanmaraş'ın yanı sıra ilçe ve beldeler ile Gaziantep'ten çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Ekipler, alevlerin yakındaki fabrikalara sıçramaması için önlem aldı, bölgenin elektriği kesildi. Deponun etrafına iş makineleriyle setler oluşturuldu. Yangından kurtarılan malzemeler iş makineleriyle yol kenarına taşındı.
Yangın nedeniyle Adana-Kahramanmaraş karayolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Türkoğlu ilçe merkezi güzergahına yönlendirilerek ulaşım sağlanmaya çalışılıyor.
Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, dün gece çıkan yangın sonrasında söndürülen pamuk balyalarının rüzgarın da etkisiyle yeniden tutuştuğunu, akşam saatlerinden bu yana 23 itfaiye aracı ve 65 personelle aralıksız çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Kontrol altına alınmaya çalışılan yangında 3 bin ton pamuğun zarar gördüğü öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi