Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülen eTwinning Projesi kapsamında, 81 ilden okulların katılımıyla hazırlanan Çemberimde Gül Oya Sergisi Kahramanmaraş'ta açıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin bulunduğu, yörelere ait yemek tariflerinin ve resimlerin yanında eşarp, yazma gibi kültürel ögelerin tanıtıldığı sergi Kültür Park'ta KİPAŞ Eğitim Kurumlarının desteğiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sergi açılışında yaptığı konuşmada, çocukların sergi ile çok güzel işler çıkardıklarını söyledi.

Sergiden dolayı çok mutlu olduğunu ve bu sergilerin önemli olduğunu belirten Erkoç, şunları kaydetti:

"Biz her zaman söylüyoruz, biz doğalgaz ve petrol üreten bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz sosyal sermayemiz beşeri sermayemiz yani insanımız. Eğitim kurumlarımız da bundan dolayı çok önemli KİPAŞ Eğitim Kurumlarını bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Tabi burada Türkiyemizin tüm illerinden çocuklarımızın ortak emelleri var. Gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. Bu da çocuklarımızın gelişimini becerisini göstermekte. Milli Eğitim Müdürülüğümüze ve KİPAŞ Eğitim Kurumlarını tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz."

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de çok sayıda sanayi yatırımları bulunduğunu ama en önemli yatırımlarının eğitim kurumu yatırımı olduğunu belirtti.

Eğitim kurumları ile şehrin büyük bir ihtiyacına karşılık verdiklerini belirten Öksüz, "Bu kurum hayırlı evlatların yetişmesine imkan veriyorsa bundan daha güzel bir şey olamaz ülkemizin geleceği tamamen eğitime bağlıdır. Ne kadar teknolojiyi üretirseniz üretin, ne kadar ilerlerseniz ilerleyin, gelecek nesil iyi yetişmişse bu gelişimleri fazlasıyla iyi yapar iyi yetişemezse de hepsi boşa gider. Atalarımıza çok şey borçluyuz, hakikaten dünyada yalnız bir ülkeyiz ama hiç bir şeyden de korkmuyoruz, başarıyla ülkemiz ayakta kalıyor. Şahsen ben bir sanayici olarak hiç bir tedirginlik duymuyorum." diye konuştu.

Sergi açılışına, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da katıldı.

Kaynak: aa