Kahramanmaraş'ta, öğrencilerinin katkılarıyla boş bir odayı, işlevsel hale getirdikleri atıl durumdaki malzemelerle donatarak kütüphaneye dönüştüren öğretmenler, İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit olan trafik polisi Fethi Sekin'in adını verdikleri kütüphanede çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor.

Andırın ilçesine bağlı Torun Mahallesi'ndeki Torun Kastal İlk ve Ortaokuluna atanan Türkçe öğretmeni Mesut Tekin'in teklifiyle okula bir kütüphane kazandırmaya karar verildi.

Öğretmenlerin okuldaki boş bir odayı baştan aşağı temizlediği çalışma kapsamında, kütüphane adeta sıfırdan oluşturuldu. Odayı boyayıp, öğrencilerin de yardımlarıyla yük paletlerinden oturma grupları; meyve kasası, tahta merdiven ve eski raflardan kitaplık, odunlardan avize ve pencere kapaklarından dekoratif malzemeler yapan öğretmenler, 2 ayda tamamladıkları kütüphaneye şehit polis memuru Fethi Sekin'in ismini verdi ve fotoğrafını astı.

- AA'nın kitapları da raflarda

Anadolu Ajansının (AA), zengin haber ve fotoğraf arşivinden hazırladığı 2016 Yıllığı ve Dakika Dakika FETÖ Darbe Girişimi adlı çalışmaları da öğrenci ve öğretmenlerin yoğun emekleriyle hazırlanan kütüphanenin raflarında yerini aldı.

Proje yöneticisi Türkçe öğretmeni Mesut Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Andırın'a 2016 Eylül ayında atandığını, öğrencilerin kitap okuması için okulda küçük bir kitaplık bulunduğunu, kullanılmayan odayı okul müdürünün de izniyle öğretmen ve öğrencilerle, renkli bir yer haline getirdiklerini söyledi.

Amacının öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Tekin, her şeyin başının da kitaptan geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amaçlarımızdan belki de en büyüğü hiç okuma alışkanlığı olmayan ya da sevmeyen bir öğrenciyi bile bu renkli yuvaya çekerek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Burayı bu hale getirdikten sonra İzmir'de şehit düşen polisimiz Fethi Sekin'in ismini verdik. Daha sonra şehit Sekin'in ailesine ulaştım. Onlara neler yaptıklarımız anlattım, bir de video gönderdim. Onlar da çok mutlu oldular en kısa sürede buraya geleceklerini bildirdiler. Geri dönüşüm ürünleriyle kütüphaneyi bu hale getirdik."

Tolun Kastal İlk ve Ortaokulu Müdürü Osman Karaca da okuldaki öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırabilmek için kütüphane oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlerle velilerin katkılarıyla, eski araç ve gereçleri kullanarak okulda güzel bir ortam oluşturduklarını dile getiren Karaca, "Bu vesileyle de öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırarak, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu bireyler yetişmesini temenni ediyorum." dedi.

Kütüphanenin onarımında öğretmenlerine destek veren öğrencilerden Meşuda İnekçi ve Emine Gişi, kitap okumayı sevmek ve sevdirmek için hazırladıkları kütüphane dolayısıyla mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: aa