Balık sezonu açılmasıyla birlikte Afşin’de derya kuzuları tezgâhlarda yerini almaya başladı. İlçedeki balıkçılar sezonun yeni açılmasından dolayı biraz pahalı olduğunu, ancak havaların soğuması ile birlikte fiyatlarda düşeceğini belirttiler.

Balık avlanma yasağının kalkması ile balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek ağlarını denizlere bırakmaya başladı. Tüm ülkede olduğu gibi balık çeşitleri Afşin'de de tezgâhları süslemeye başladı.

Şuan ki balık fiyatlarına değinen Balıkçı Esnafı Davut Akyar, “Fiyatlar şu anda biraz fazla. Çünkü sezon yeni açıldı çeşitler az olduğundan fiyatlar yüksek ama ilerleyen günlerde çeşitliğin artmasıyla birlikte fiyatlarda düşer. Bu yıl Karadeniz hamsisi 20 lira, Marmara hamsisi 10 lira, istavrit 10 lira, küpes 15 lira, somon 20 lira, cupra 25 liradan satıyoruz. "

Akyar,“Balıkları Samsun ve Hatay'dan getirtiyoruz. Akvaryumda da canlı alabalığımız bulunmaktadır. İlerleyen günlerde çeşit arttıkça talepte artacaktır. Hava soğudukça, balık bollaşacak ve fiyatlarda düşecektir.”dedi.

Sağlık için haftada 1-2 gün balık yenilmesini tavsiye eden bir başka Balıkçı Esnafı Hayrullah Gökdoğan, vatandaşları balık tezgâhlarına beklediklerini söyledi.

Gökdoğan, "Balığın fiyatlarının yüksek ya da düşük olmasının nedeni hava şartlarıdır. Hava şartları düzgün olduğu için balık fiyatları makul durumda. İlerleyen günlerde balık çeşitliliğiyle birlikte fiyatlarda düşer” dedi.

Balıkları hafta da dört kez getirdiklerini söyleyen Gökdoğan, " Balıkları Samsun, İzmir ve Bandırma'dan getirtiyoruz. Balıkları deniz buzuyla birlikte dolapta muhafaza ediyoruz. Balık çeşitlerimiz ise şu şekilde; hamsi, sardalya, palamut, cupra, levrek ve somon gibi balıklar bulunmaktadır." dedi

Editör: Haber Merkezi