Afşin’de dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Dün gece Afşin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Afşin merkez köy ve kasabalarında bulunan ilk ve ortaöğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi. Afşin Kaymakamlığı’nda yapılan yazılı açıklamada , “ Afşin’de etkili olan kar yağışı ve buna bağlı salgın hastalıkların artabileceği düşünülerek eğitime bir gün ara verildi” denildi. Öte yandan Afşin Kaymakamlığı yetkilileri, eğitime yarın devam edilip edilmeyeceğine, yapılacak değerlendirmenin ardından karar verileceğini kaydetti.
-Afşin Belediyesi’nin Kar Mesaisi
Afşin Belediyesi dün gece yağan kar yağışı sonrası şehir merkezinde, cadde ve kaldırımlarda biriken kar ve buz yığınlarını temizlemeye başladı. Gece 24 saat çalışan ekipler yolları bir taraftan tuzladı bir taraftan da kapalı yolları açtı. Belediye makine parkındaki tüm iş makinesi ve kamyonlarla kar temizleme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Afşin Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abbas Burak Bimboğa, “Şehir merkezinden başlamak üzere, kenar mahallerimize doğru kar temizleme çalışmalarımızı yapıyoruz. Karları kamyonlarla şehir dışına taşıyoruz. Gece başlayan kar yağışı sonrasında 24 saat çalışma esasına göre kriz masası oluşturduk. 2 adet greyder, 3 adet kepçe ve personelimizle birlikte karla mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz ” diye konuştu.
-15 köy yoluna ulaşım sağlanamadı
Yaklaşık 25 cm bulunan kar yağışından dolayı Afşin’e bağlı 15 köye de ulaşım sağlanamadı. Afşin Özel İdare ekiplerinden edinilen bilgilere göre, 2 adet greyder, 1 kepçe,1 dozer ve bir adet kürekli kamyon ile kapanan yolları açmaya devam ettikleri öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi