Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye’de Mikrokredinin Öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül “Türkiye’de hiç kimse ilk sermaye olarak dağıtılan 500 lira ile gelir getirici bir iş yapılabileceğine inanmamıştı.”dedi.


Türkiye’de Nobel Barış Ödüllü mikrokredi uygulaması; 18 Temmuz 2003 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği her birisi 500 lira olan çeklerle, 6 yoksul kadına toplam 3.000 lira mikrokredi verilmesiyle başlatılmıştı.

Prof. Dr. Aziz Akgül “Sermaye desteği bulamayan dar gelirli kadınlara mikrokredi desteği sağlamak için Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 2 milyar adet MicroCreditToken adında kripto para üretmiştir...”

Prof. Dr. Aziz Akgül “MicroCreditToken’ın vizyonu, bütün dar gelirli kadınların, ekonomik refahlarının finansal hizmetler yoluyla iyileştirme fırsatına sahip olduğunu kabul ederek, dünyadaki iyilik hareketini tetiklemek ve dünyanın her yerinde tüm hayır işleri için tek bir para birimi kullanılmasını sağlamaktır...”diye konuştu.

Prof. Dr. Aziz Akgül “Bugün itibariyle dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğumuz ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 milyar 150 milyon lirayı aştı.”

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Halil Fatih Akgül “Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 bin kadını ekonomik hayata dâhil etti. 2003 yılından beri kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunarak aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm başarılı mikrogirişimci kadınların 18 Temmuz Mikrogirişimci Kadınlar Günü Kutlu Olsun.Sermaye desteği bulamayan kadın girişimcileri desteklemeliyiz. İşsizliğin ve yoksulluğun azaltılması amacıyla mikro tedbirlerin de alınması gerektiğini de unutmamalıyız. Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında belirlenen ve Türkiye’nin de altında imzasının bulunduğu “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden” birincisi olan “her çeşit yoksulluğun 2030 yılına kadar ortadan kaldırılması” hedefinin gerçekleşmesi için mikrokredi en önemli strateji olarak seçilmiştir. MicroCreditToken çok yakın bir zamanda borsada yerini alacak ve tüm dünyada sosyal ve ekonomik kalkınmaya adanmış bir program olan mikrokredi uygulamasına fon sağlayacaktır...”


 

Editör: Haber Merkezi