AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri"nin açılışında yaptığı konuşmada, “Eshab-ı Kehf ‘in çağlar üstü mesajı bunun en güzel örneğidir.” Dedi.

Ankara’da, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nde Afşin rüzgârı esiyor.

Kahramanmaraş Tanıtım Günleri için özel olarak oluşturulan UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin dev maketinin önünde konuşan Ünal,  “Bir şehri var eden o şehrin ruhunu yaşatan temel şey nedir diye soracak olursanız, her zaman söylediğimiz gibi o şehrin yaşanmışlığıdır. O şehirde yaşayan insanların o şehirde bıraktığı izlerdir ve bu izlerin gücü kudreti çağları aşarak size mesaj vermeye devam eder. İşte Eshab-ı Kehf bunun en güzel örneğidir. Eshab-ı Kehf ‘in çağlar üstü mesajı bunun en güzel örneğidir. Aslında Eshab-ı Kehf ‘in o mağara arkadaşlarının bize verdiği en güzel mesaj kendine yabancılaşmış, inancına yabancılaşmış insan olmanın fıtratına yabancılaşmış bir şehirden kendine hicret eden insanların hikayesi ile hepimiz büyüdük. Eshab-ı Kehf bizim kim olduğumuzu şekillendiren Kahramanmaraş’ın temel dinamiklerinden bir tanesi oldu.” dedi.

Açılış töreni Kahramanmaraş'ın yöresel kıyafetleri ise 20 profesyonel manken tarafından göz kamaştıran bir defile ile renklendirildi.

10 Ton Dondurma Vatandaşlara İkram Edildi

Guiness Rekorlar Kitabına giren Kahramanmaraş dondurması şovunda ise dondurmanın ustaları satırla ve balta ile Kahramanmaraş'ın meşhur dondurmasını keserken bir hayli zorlandı. Vatandaşlara ise Kahramanmaraş'tan getirtilen 10 ton dondurma ücretsiz olarak ikram edildi. Tarhana, biber, Afşin Çemen’i stantlarının yanı sıra vatandaşlar, fıstık ezmesi ve özellikle ezmeden yapılan fıstık dönerine büyük ilgi gösterdi.

Açılış programına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki dönem milletvekillerinden Nevzat Pakdil ve Mehmet Akif Paksoy, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu katıldı.

Editör: Haber Merkezi