Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Afşinliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin “Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi” projesi İçişleri Bakanlığınca onaylandı.

“Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi” projesi kapsamında UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, 7 ilde tiyatro, müzik, resim, fotoğraf ve halk oyunları gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle tanıtılacak.

Eshab-ı Kehf’te düzenlenen, “Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi” Projesinin tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, “Güzel bir faaliyetin tanıtımını yapmak üzere Eshab-ı Kehf Külliyesinde bir araya geldik. İslamiyet öncesinde putlara ve o dönemin kralı Dakyanus’un zulmünden kaçarak Allah’a sığınan 7 gencin mekânındayız. 7 Uyurlar, zulme karşı tevhidi bir duruş sergiledi. Eshab-ı Kehf Afşinliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İçişleri Banlığımıza sunmuş olduğu proje kabul gördü. Proje kapsamında 95 bin lira bir ödenek aktarıldı ve Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi projesiyle Afşin’imizin, Eshab-ı Kehf’in komşu 7 ilimizde tanıtımı yapılacak. Bu tanıtım tiyatro, resim, fotoğraf sergisi, müzik ve halk oyunları gösterisi şeklinde olacak. Bu faaliyetler gençlerimize sosyokültürel anlamda bir katkı sağlanacak. Projemizde ayrıca aile ve toplum değerlerinin korunması, geliştirilmesi anlamında faaliyetler olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Afşin’in ve Eshab-ı Kehf’in farklı şehirlerde anlatılacak olmasının çok önemli bir faaliyet olacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, “Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve ekibi Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımı için çok büyük bir çaba sarf ediyor. Bu tanıtım harekâtına Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Afşinliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz çok güzel bir projeyle destek olacak. Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi projesi kapsamında yapılacak etkinliklerde derneğimize başarılar diliyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Afşin’in ortak paydasında buluştuğumuz sürece başaramayacağımız şey yoktur. Projede emeği bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi” projesiyle Afşin Eshab-ı Kehf’in 7 farklı ilde tanıtılacağını belirten Eshab-ı Kehf Kahramanmaraş Afşinliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Kızılay,  ”Derneğimizin hazırlamış olduğu “Eshab-ı Kehf Sanat Atölyesi” Projesi  İçişleri Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup, İl Dernekler Müdürlüğü ile de sözleşme 13 Temmuz 2017 tarihinde imzalandı. Afşin Eshab-ı Kehf ile ilgili komşu 7 ilde tiyatro etkinlikleri yapılacak, aile ve toplumsal değerlerin korunması ve önemi vurgulanacak. Projemiz tiyatro, müzik, resim, fotoğraf ve halk oyunları gibi sosyal kültürel etkinlikler ile zenginleştirilmiştir. Projede aynı zamanda gençlerimize yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Bu güzel projenin Afşin’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, projede emeği geçen sayın Milletvekilimiz Mehmet İlker Çitil’e, Belediye Başkanım Mehmet Fatih Güven’e, İlçe Başkanımız Sabri Türkkahraman’a ve projeyi hazırlayan Mehmet Meşe’ye Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerimize ve Başkanı Hüseyin Bozkurt’a, Afşinli İşadamı Mehmet Özdemir’e ve özverili çalışan yönetim kurulu üyelerime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi